"Les vies tenen segrestada la platja": el veïnat d’Alacant es concentra per a demanar la variant de Torrellano

Desenes de persones s’han concentrat aquesta vesprada al costat de les vies que separen el mar de la ciutat d’Alacant i on aquest dijous va morir un home atropellat pel tren

Les vies ferroviàries separen el litoral de la ciutat d'Alacant / À Punt NTC

Desenes de persones de diverses associacions veïnals s’han concentrat aquesta vesprada al costat de les vies que separen el mar de la ciutat d’Alacant per a denunciar la planificació ferroviària d’Adif, que aïlla el municipi del litoral.

"Les vies estan instal·lades des de fa quasi 150 anys seguint un model d’urbanisme completament desfasat", en què "les vies tenen segrestada la platja i impedeixen als veïns fer ús de més de dos quilòmetres de costa per a passejar, pescar o fer esport", ha denunciat Lorenzo Pérez, president de l’associació veïnal Parque del Mar d’Alacant.

Les associacions demanen que es reprenga el projecte original de la variant de Torrellano, que desmantella la via actual i connecta Alacant amb l’aeroport i Elx per l’interior, alliberant el litoral.

Així, es podrien reprendre projectes com el del Passeig de Calabarda, un pla estratègic dels anys 90 que posava en valor la connexió entre Santa Pola, Elx i Alacant per la costa, i que "està quasi 30 anys paralitzat", segons ha denunciat Paz Sotodosos, presidenta de l'associació de veïns de Sant Gabriel.  "Només cal fer una revisió de preus i licitar", ha recalcat la portaveu.

Precisament aquest dijous un tren ha atropellat mortalment un home quan creuava aquest tram de les vies per anar a pescar.  "Aquesta mort no és la primera ni en serà l’última, perquè la ciutadania vol gaudir del front litoral", ha lamentat Sotodosos. "Molta més gent faria ús d’aquest espai natural si hi haguera unes instal·lacions adequades on no et jugares la vida", ha afegit Pérez. Els assistents a la concentració han guardat un minut de silenci en homenatge a la víctima.

També et pot interessar

stats