Puente reitera el compromís del govern d'acabar el 2030 el corredor mediterrani

El ministre de Transports defensa que l'obra és una "realitat imparable" i assegura que "no hi ha actualment un sol tram que no tinga en este moment un instrument de planificació"

Nus ferroviari de La Encina / Europa Press
Nus ferroviari de La Encina / Europa Press

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, ha confirmat el compromís del govern de complir els terminis establits pels reglaments europeus, que fixen el 2030 com la data màxima per a acabar el corredor mediterrani.

Així ho ha assegurat al Congrés en resposta al diputat de Junts per Catalunya Isidre Gavín, que ha acusat el govern de "no pensar en Catalunya ni en la Comunitat Valenciana" i tampoc "en la descarbonització ni en la logística ni a connectar els pobles", per no haver acabat ja el corredor.

El ministre ha defensat que el corredor mediterrani és una "realitat imparable" i ha assegurat que no hi ha actualment un sol tram que no tinga un instrument de planificació.

Segons ha dit, s'han licitat des del 2018, amb l'arribada del PSOE al govern, fins a 6.400 milions d'euros en obres. L'any passat es van executar 1.200 milions d'euros i enguany se superarà eixa xifra.

El diputat de Junts ha lamentat que el govern espanyol haja destinat més diners a l'alta velocitat i haja deixat el transport de mercaderies en tren "a la cua d'Europa".

"El corredor mediterrani mou el 50% de les mercaderies terrestres d'Espanya, connecta el 50% de la producció industrial i el 45% del PIB. Parlem del corredor que va per la costa, el que connecta els ports principals, no l'invent de corredor que va per Madrid", ha conclòs Isidre Gavín.

També et pot interessar

stats