Toni Gaspar: "Divalterra s'havia convertit en una icona lletja, però no en tenien culpa els treballadors"

El president de la Diputació de València assegura que la dissolució de l'empresa pública arrossega dos anys de treball i garanteix la continuïtat de la plantilla.

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar
El president de la Diputació de València, Toni Gaspar / À Punt NTC

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha explicat en Les notícies del matí els motius que l'han portat a ordenar la dissolució de l'empresa pública Divalterra. I n'ha destacat dos: una de tècnica i una d'imatge. Segons ha explicat, la condició de societat mercantil de l'empresa pública havia deixat de ser útil per al seu funcionament, "s'havia pervertit", i alhora l'empresa "s'havia convertit en una icona lletja, de la qual no tenien culpa els treballadors", pel rosari d'escàndols que taca la firma.

Sobre els vora 700 treballadors de Divalterra, vora 600 vinculats a les brigades forestals de la Diputació de València, ha subratllat el compromís de donar-los continuïtat, absorbint la massa laboral a través del Consorci de Bombers i altres empreses públiques. "Ningú es quedarà tirat, és el compromís d'aquesta presidència i el complirém", ha promés Gaspar, que ha destacat que possiblement és "la primera vegada que es desfà una empresa pública i els treballadors i treballadores passen a millor".

El president de la Diputació de València ha explicat que el procés de dissolució comporta dos anys de treball en l'ombra, fins a poder assegurar la cobertura jurídica necessària per a tirar-lo avant, i ha qualificat de "bovades" les acusacions de l'oposició d'intentar tapar amb la maniobra els últims escàndols, com la controvèrsia oberta pel nomenament de la direcció de recursos humans. "Ho hem portat molt discretament, parlant amb els que en sabien, perquè la resta és soroll improductiu", ha explicat.

Gaspar s'ha mostrat convençut de la decisió en tot moment i més encara, segons ha explicat, després de rebre el suport "de moltíssims treballadors i alcaldes de tots els colors", inclosos alguns del Partit Popular.

També ha llançat un ultimàtum a l'oposició, perquè col·labore en el procés, del qual ha explicat que, tot i que ja té la columna vertebral, queda molta lletra menuda a resoldre: "És l'última oportunitat que tenen de ser part de la solució o d'apartar-se", els ha advertit.

No ha volgut posar un termini per a la dissolució, però si ha descrit el procés. Segons ha avançat, en les pròximes hores es constituirà la comissió de transformació del sector públic, que dictaminarà la proposta de la presidència i previsiblement referendarà l'informe jurídic que subjecta la proposta de dissolució. A partir del dictamen favorable es convocarà el ple de la Diputació, perquè assumisca les competències de Divalterra, i la junta general de l'empresa, per a ordenar la dissolució i extinció, segons els estatus socials, i finalment, nomenar els tècnics liquidadors.

Presumpció d'innocència

Gaspar també s'ha pronunciat sobre la petició d'obertura de juí oral en la causa dels zombis d'Imelsa, en què s'investiga l'exdiputat provincial pel PSOE Rafael Rubio i actual subdelegat del govern amb altres 25 persones. I ho ha fet per a apel·lar a la Constitució i reclamar la presumpció d'innocència "Les institucions hem de ser prudents i no fer teatre amb aquestes coses. Si no acabem amb els xous la gent ens en dirà més que a un gos" ha explicat, abans de recordar que aquesta posició ja la defenia quan estava en l'oposició i llavors el tractaven de "rara avis".

 

També et pot interessar

stats