El president de la Diputació de València anuncia el tancament de Divalterra

L'empresa pública, dedicada entre d'altres, a la gestió de les brigades forestals, té vora 700 treballadors.

Un agent de la Policia Nacional custodia l'entrada a Divalterra, l'antiga Imelsa, en un dels escorcolls de l'operació Alqueria
Un agent de la Policia Nacional custodia l'entrada a Divalterra, l'antiga Imelsa, en un dels escorcolls de l'operació Alqueria / À Punt NTC

"Vull anunciar que quant més prompte millor convocaré una nova junta general de Divalterra, per a sotmetre la màxima representació de l'empresa la dissolució, liquidació i extincio de Divalterra SA, que no és altra cosa que ordenar el tancament ordenat i definitiu de l'empresa. En eixa mateixa junta, i com a pas previm es destituirà els membres del consell d'administració i es nomnarà als liquidadaros de la societat. Ja n'hi ha prou". Així ha anunciat el president de la Diputació de València, aquest dimarts el tancament i dissolució de l'empresa pública Divalterra. Ho ha fet davant la junta general de l'empresa, el mateix plenari de la Diputació provincial.

La proposta de dissolució de l'empresa es votarà la pròxima setmana. Divalterra es dedica als serveis municipals, com ara la promoció econòmica i turística o la gestió de les brigades forestals. El pla de la Diputació passa per la idea que els brigadistes s'integren en el cos de bombers i la resta de treballadors dedicats a altres activitats, en la mateixa institució.

L'empresa pública ha sigut el centre del conegut com a cas Alqueria en què s'investiga l’expresident de la institució Jorge Rodríguez i un total de setze persones més, per una presumpta simulació de contractes d'alta direcció en l'empresa pública Divalterra per a beneficiar membres i simpatitzants de Compromís i el PSPV. Divalterra és també l'hereu de l'antiga Imelsa, empresa pública esguitada per casos de corrupció com ara el cas Taula. Aquest mateix dimecres s'ha conegut l'orde de processament per 26 persones relacionades amb les contractacions irregulars.

El portaveu del Grup Popular en la Diputació de València, Vicente Mompó, ha manifestat que el tancament de Divalterra "no taparà en cap cas les presumptes irregularitats que s'hagen pogut cometre" i ha anunciat que portarà a la Fiscalia el procés de selecció de la caporalia de Recursos Humans. "No potser que el president [Toni Gaspar] vulga matar Divalterra per a salvar el seu cap", ha dit.

El grup de Ciutadans a la corporació provincial estudia actuar en la mateixa línia que el PP amb aquest procés de contractació, segons ha avançat la diputada Rocio Gil. "Tot i que es vaja a liquidar l'empresa les responsabilitat que hi haja pel nomenamet de la cap de RRHH es van a matindre i anem a seguir treballant en aquesta línia, com vam fer en el cas Alqueria, i si és necessari el durem a la Fiscalia", assegura Gil. 

També et pot interessar

stats