Els sindicats de justícia es tanquen per a forçar Llop a negociar

Consideren una burla la proposta del Ministeri de negociar després de les eleccions del 23 de juliol

Concentració convocada pels sindicats aquest dimecres enfront del Ministeri de Justícia
Imatge d'arxiu d'una concentració convocada pels sindicats enfront del Ministeri de Justícia / Fernando Alvarado (Efe)

Els representants dels funcionaris de l'administració de justícia s'han tancat en el Ministeri que dirigeix Pilar Llop per a forçar la negociació, després que el secretari d'Estat d'aquest departament, Tontxu Rodríguez, haja abandonat la reunió "de manera abrupta negant-se a negociar les propostes sindicals".

Els sindicats CSIF, STAJ, CCOO i UGT han avisat en un comunicat, que no abandonaran el Ministeri fins a ser rebuts per una persona interlocutora vàlida que assumisca la negociació i deixe de fer propostes impresentables i ofensives per a la dignitat del seu col·lectiu. Han pres aquesta decisió després de rebre un "compromís de negociació" de les seues reivindicacions amb el nou govern després de les eleccions generals del 23 de juliol.

Per al comité de vaga, Rodríguez no és un interlocutor vàlid per a la negociació “per la seua intransigència, la seua negativa al diàleg i a la negociació i la seua incapacitat per a solucionar conflictes”, per la qual cosa ha exigit al president del govern, Pedro Sánchez, que designe una altra persona capaç de negociar i de prendre decisions. "El conflicte ha de continuar, el comité de vaga esgotarà totes les possibilitats de pressió amb aquest tancament", han assegurat els sindicats, que mantenen la seua vaga indefinida.

Per la seua part justícia s'ha referit en una nota a continuar "treballant pel diàleg" una vegada s'hagen constituït els nous governs central i autonòmics i es done un marc de negociació "assossegat i estable".

Després dels acords retributius aconseguits amb lletrats de l'administració de justícia i amb jutges i fiscals, els funcionaris exigeixen millores salarials entre 350 i 430 euros. Amb el Congrés i el Senat dissolts, a partir d'ara ja no es pot aprovar cap norma amb rang de llei i, per tant, tampoc la llei orgànica d'eficiència organitzativa (LOEO), la negociació de la qual és una de les reivindicacions dels vaguistes.

El Ministeri assegura en la seua nota que negociarà el nou avantprojecte de llei amb anterioritat a l'inici de la seua tramitació parlamentària, tan prompte com es constituïsquen les noves Corts Generals i es forme un nou govern, però el comité de vaga ha rebutjat aquest compromís per considerar-la una "burla" i una proposta "absolutament insuficient" després de mes i mig de mobilitzacions.

També et pot interessar

stats