L'Audiència Nacional suspén per tercera vegada el judici de Gürtel a Camps per la vaga de funcionaris

La vista oral es reprendrà l'1 de juny a la seu del tribunal, al carrer de Génova de Madrid

Camps durant el juí en l'Audiència Nacional
Camps durant el judici a l'Audiència Nacional / À Punt NTC

L'Audiència Nacional s'ha vist obligada a suspendre per tercera vegada el judici a l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps per les presumptes irregularitats en l'adjudicació a Orange Market, una de les empreses de la trama Gürtel, a causa de la vaga de funcionaris de justícia.

Fonts jurídiques han confirmat que el president del tribunal, el magistrat José Antonio Mora, ha acordat suspendre la vista oral, que es reprendrà el pròxim 1 de juny a la seu del tribunal al carrer de Génova.

Es tracta de la tercera vegada que la vaga de treballadors de l'administració de Justícia obliga a suspendre aquest judici després que el tribunal es vera forçat a anunciar una aturada sine die el 18 d'abril.

La segona suspensió va arribar el 10 de maig, i obligà el tribunal a posposar la vista oral fins a aquest dilluns, quan es va reprendre amb la declaració de testimonis.

Cal recordar que Camps s'enfronta a una petició de la Fiscalia Anticorrupció de dos anys i mig de presó per les presumptes irregularitats en l'adjudicació a Orange Market, una de les empreses de la trama Gürtel, del contracte per a l'expositor valencià de l'edició de Fitur 2009.

Els 45.000 funcionaris exigeixen millores retributives i la seua participació en la negociació de la llei d'eficiència organitzativa; tot això, en el marc de la vaga amb aturades parcials i de jornada completa que van començar el 17 d'abril per a aconseguir una pujada salarial "en línia" amb la dels lletrats de l'administració de justícia, que van aconseguir un increment de fins a 450 euros al mes.

També et pot interessar

stats