Camps tanca les declaracions dels acusats en la peça de Gürtel de l’adjudicació de Fitur

L’expresident de la Generalitat diu que afronta “tranquil” la declaració perquè no tenen “absolutament res” contra ell

L'expresident de la Generalitat Francisco Camps a la seua arribada a l'Audiència Nacional
L'expresident de la Generalitat Francisco Camps a la seua arribada a l'Audiència Nacional / Europa Press

El juí per les diverses adjudicacions de Fitur presumptament irregulars a la trama Gürtel arriba a la fase final de les declaracions dels acusats. Està previst que aquest dimarts, l’expresident de la Generalitat Francisco Camps declare davant l’Audiència Nacional, l'últim de la vintena d'acusats a seure enfront del tribunal per a explicar-ne la versió dels fets. 

La Fiscalia Anticorrupció demana dos anys i mig de presó i deu d'inhabilitació pels delictes de prevaricació i frau per, suposadament, haver sigut ell qui va donar les instruccions perquè s'adjudicara el muntatge de l'expositor de la Comunitat Valenciana en Fitur a Orange Market el 2009.

Camps ha assegurat en declaracions als mitjans fetes aquest dimarts que “està tranquil” perquè, diu, "no hi ha absolutament res" que puga portar a una sentència condemnatòria al mateix temps que ha recordat que els nou procediments judicials en els quals s'ha vist involucrat fins hui han sigut arxivats.

L’exmandatari autonòmic creu que la seua declaració en la vista oral arriba en un bon moment després que "totes les persones de l'administració" hagen dit que “van actuar de manera correcta en les seues contractacions” i que no coneixien la relació entre ell i un dels capitostos de la trama, Álvaro Pérez, el Bigotes. Això, segons la seua opinió, ha deixat "trencada qualsevol estratègia" per part d’Anticorrupció que, des del seu punt de vista, està "intentant lligar els contractes amb qualsevol mena de relació" amb els dirigents de la Gürtel.

Advertit per la seua actitud durant el juí

Camps, que ha vingut criticant al Ministeri Públic en les seues diferents intervencions al llarg del juí, ha assegurat que és "un ciutadà més al qual la Fiscalia fa 14 anys que li imputa tota mena d'irregularitats".

La seua declaració davant el tribunal que presideix el magistrat José Antonio Mora també ve precedida de diferents anècdotes extraprocessals. El mateix jutge ha hagut de cridar l'atenció a Camps en diferents ocasions pels seus comentaris durant l'interrogatori d'altres acusats. Com a conseqüència d'aquests fets que Mora li va demanar que ocupara la primera fila del banc dels acusats per a assegurar l'ordre a la Sala. L'expresident, no obstant això, li va demanar ocupar un lloc al costat del seu lletrat portant una toga i fent valdre la seua condició de lletrat, una petició que hi va ser acceptada.

L'exdirigent del PP també va protagonitzar una disputa amb el capitost de la Gürtel, Francisco Correa, a qui va recriminar la seua declaració en el juí. "Eres un fill de puta", li va espetar Camps, que es va mostrar especialment molest per la confessió de Correa, que va confessar un presumpte vincle entre l'exdirigent i el Bigotes.

La declaració de l'expresident valencià serà l'última en aquesta vista oral, que s'endinsarà a partir del pròxim 21 de març en els testimonis i en la prova documental. En el juí hi ha acusats més d’una vintena de persones, inclosos diversos ex alts càrrecs del Consell i també el considerat cap de la trama, Francisco Correa; el seu número dos, Pablo Crespo, i el responsable de les empreses a València, Álvaro Pérez. Tots tres es troben des de fa anys complint condemna per Gürtel. 

També et pot interessar

stats