Els funcionaris de justícia anuncien vaga indefinida a partir del 22 de maig

Els sindicats alerten que els Ministeris de Justícia i d'Hisenda "tenen deu dies per a evitar el col·lapse absolut en l'administració de justícia"

Concentració convocada pels sindicats aquest dimecres enfront del Ministeri de Justícia
Concentració convocada pels sindicats aquest dimecres enfront del Ministeri de Justícia / Fernando Alvarado (Efe)

El comité de vaga dels funcionaris de l'administració de justícia ha convocat vaga indefinida a partir del pròxim 22 de maig, si el govern "no posa damunt de la taula una proposta econòmica". Una aturada que se sumaria a la ja anunciada per jutges i fiscals des de dimarts que ve, dia 16.

Els Ministeris de Justícia i d'Hisenda i Funció Pública "tenen deu dies per a evitar el col·lapse absolut en l'administració de Justícia", ha alertat Javier Jordán, responsable de justícia del CSIF, el sindicat majoritari en aquest sector, durant una concentració enfront del departament que dirigeix Pilar Llop.

Els sindicats CSIF, STAJ, CCOO i UGT, que fins ara han promogut mobilitzacions, aturades parcials i vagues puntuals de 24 hores, endureixen així la seua pressió cap al govern perquè els plantege una oferta retributiva "com sí que ha fet amb els lletrats i com si que està fent amb els jutges i fiscals".

També et pot interessar

stats