Els lletrats de justícia i el Ministeri signen l'acord i posen fi a dos mesos de vaga

L'oferta de justícia contempla una pujada d'entre 430 i 450 euros bruts al mes, segons el nivell, en tres terminis: una amb caràcter retroactiu a l'1 de gener de 2023, una altra a gener de 2024 i una última a juliol

Lletrats de l'Administració de Justícia (LAJ) protesten enfront del Consell d'Estat el passat 10 de març a Madrid
Lletrats de l'administració de justícia protesten a Madrid, enfront del Consell d'Estat, el passat 10 de març / Carlos Luján (Europa Press)

Els lletrats de l'administració de justícia i el ministeri que dirigeix Pilar Llop han signat aquest dimarts un acord per a posar fi a la vaga que mantenia el cos de funcionaris des del 24 de gener a la recerca de millores salarials que compensen la càrrega de treball assumida en els últims anys.

Després de quasi dues hores de reunió, el comité de vaga ha donat el vistiplau a la proposta del ministeri després que dilluns els lletrats votaren en les seues assemblees provincials a favor de signar l'acord.

Dels 2.013 vots emesos, el 76% van ser a favor, el 21% en contra i el 3% abstencions, d'acord amb les dades publicades pel col·legi de lletrats de l'administració de justícia.

Segons ha precisat Juan José Yáñez, membre del comité de vaga, han eixit de la trobada amb Justícia amb una sensació "agredolça", encara que ha confirmat que han signat l'acord i que han desconvocat la vaga.

L'oferta de Justícia contempla una pujada d'entre 430 i 450 euros bruts al mes, segons el nivell, en tres terminis: una amb caràcter retroactiu a l'1 de gener de 2023, una altra a gener de 2024 i una última a juliol de 2024.

Dos mesos de desacords

L'acord arriba després de més dos mesos de vaga en els quals, segons les dades de les associacions convocants, s'han suspés uns 356.000 judicis i vistes, han quedat parades unes 424.000 demandes i s'han mantingut aturats en els comptes de consignacions fins a 1.280 milions d'euros.

També et pot interessar

stats