Els lletrats accepten la proposta de Justícia per a posar fi a una vaga de més de dos mesos

A València, el 91,2% d'aquest col·lectiu ha donat suport a la proposta d'acord amb el Ministeri

La vaga indefinida de lletrats suspén 15.000 vistes judicials només a la província de València
Imatge d'arxiu d'una concentració de lletrats de l'administració de justícia / À Punt NTC

El 76% dels lletrats de l'administració de justícia que han participat en la votació d'aquest dilluns s'han mostrat a favor d'acceptar en la reunió de demà amb el Ministeri la proposta que els va posar sobre la taula l'equip de Pilar Llop. Això posaria fi a la vaga que mantenen des del passat 24 de gener amb l’objectiu d’obtindre millores salarials que compensen la càrrega de treball assumida en els últims anys.

Segons ha informat el Col·legi Nacional de lletrats de l’administració de Justícia, el suport majoritari fa costat al comité de vaga perquè demà en la reunió prevista amb el ministeri de Justícia a les 11:00 hores, es puga firmar l’acord que pose fi a la vaga, quan s’aclarisquen alguns termes de l’acord final que queden per matissar. 

Aquest dilluns, tal com es va anunciar divendres, s’han celebrat assemblees en tot el país en què s’han donat “comptes detallats” de la proposta de Justícia als lletrats de l'administració de Justícia. El Col·legi Nacional ha mostrat la seua “satisfacció davant del desenvolupament sense cap incident de la jornada de votacions”. 

A València, el 91,2% dona suport a l'acord

Dels 2.013 vots emesos, 1.524 —que representen el 76%— han sigut a favor, 421 en contra —el 21%— i 68 abstencions —el 3%—, segons les dades que ha fet públiques el Col·legi Nacional. A València, de 92 vots, 83 han sigut favorables i n'hi ha hagut 4 en contra. A més, quatre persones s'han abstingut. Això significa que el 91,2% dels votants estan a favor de la proposta del ministeri.

Es preveu que el comité de vaga s'assente demà amb Justícia per a acceptar la proposta que va fer el ministeri, en la que serà la quarta reunió des que es reprengueren les negociacions el passat 17 de març —amb el ministeri d’Hisenda també implicat— després de l’aturada produïda a finals de febrer.

L’acord pareix que arribarà després de més de dos mesos de vaga en els quals, segons les dades de les associacions convocants, s’han suspés uns 356.000 juís i vistes, han quedat parades unes 424.000 demandes, i s’han mantingut parats en els comptes de consignacions fins a 1.280 milions d’euros. 

En aquestes nou setmanes, les associacions convocants —la Unió Progressista de Lletrats (UPSJ), l'Il·lustre Col·legi Nacional de lletrats de l'administració de Justícia l’Associació Independent de Lletrats (AlnLAJ)— han registrat una participació d’entre el 85 i el 73%, mentre que el ministeri ha observat entre un 33,92% i un 18,9% de seguiment.

També et pot interessar

stats