Un centenar de secretaris judicials d’Alacant, València i Castelló protesten a les portes del ministeri

Les negociacions amb el govern continuen encallades i lletrats de justícia de tot Espanya s'han traslladat a Madrid per a demostrar el seu malestar

Lletrats vingut d'Alacant ha protestat a Madrid
Lletrats vingut d'Alacant han protestat a Madrid / À ^Punt NTC

El comité de vaga dels Lletrats de l'Administració de Justícia (LAJ) ha celebrat una nova manifestació a Madrid aquest dijous, a les 13:00 hores, després de les "infructuoses reunions" que van mantindre la setmana passada amb el Ministeri de Justícia per la vaga indefinida que va començar el passat 24 de gener i mentre la ministra Pilar Llop els demana propostes "realistes".

Per tant, continua la vaga dels lletrats de justícia. Les negociacions amb el ministeri continuen encallades i lletrats de tot el territori espanyol s'han traslladat aquest migdia a Madrid per a demostrar el seu malestar.

Un centenar de secretaris judicials d'Alacant, València i Castelló han viatjat per a dir la seua a les portes del ministeri. Demanen un augment salarial i denuncien que el govern està incomplint un acord d'abril de 2022.

Tot i que hi ha serveis mínims, la vaga té suspesos desenes de milers de juís i altres expedients.

Secretaris judicials de València en la seua protesta a les portes del Ministeri de Justícia
Secretaris judicials de València en la seua protesta a les portes del Ministeri de Justícia / À Punt NTC

L'origen del conflicte

Segons els càlculs dels convocants, el conflicte deixa ja unes 300.000 vistes suspeses i prop de mil milions d'euros bloquejats per l'aturada.

Tot té el seu origen en "la falta d'adequació salarial a les majors funcions i responsabilitats atribuïdes per la Llei 13/2009, descarregades als jutges, i incrementades en successives reformes", especialment la del 2015, la qual cosa ha provocat un "insuportable desequilibri".

Els convocants assenyalen com a "detonant" del conflicte l'acord que Justícia va signar el desembre del 2021 amb els sindicats dels cossos generals "sense desplegar degudament l'adequació salarial a les últimes reformes processals prevista en el segon paràgraf de la disposició addicional 157 de la Llei 11/2020 de pressupostos generals de l'Estat per a 2021".

En aquestes set setmanes, les associacions convocants han registrat una participació d'entre el 85% i el 73%, mentre que el ministeri ha observat entre un 33,92% i un 18,9% de seguiment.

També et pot interessar

stats