Vora 400 funcionaris de justícia protesten per l'incompliment de cobrament del complement de carrera professional

Aquest col·lectiu es troba entre els que tenen els salaris més baixos de tot l'estat espanyol

Concentració de funcionaris, aquest dijous
Concentració de funcionaris, aquest dijous / Pilar de la Fuente (À Punt NTC)

Vora 400 funcionaris de justícia s'han concentrat aquest matí a les portes de la Ciutat de la Justícia de València per a protestar per l'incompliment d'equiparar els seus sous a la resta de funcionaris de la Generalitat i de justícia de l'estat espanyol. En concret, parlen del complement en les nòmines de carrera professional, una retribució que ha de pagar cada comunitat. A la Comunitat Valenciana, la Conselleria es va comprometre a arribar al 100% del que es cobra en altres comunitats en quatre anys, però han passat ja sis anys, en queden només dos per a finalitzar la legislatura i sols han arribat al 40% de les quantitats promeses. "A aquest pas arribarem a cobrar la totalitat dins de vint anys", declara Marián Rubí, coordinadora del sector de justícia del sindicat CCOO.

La de hui és la primera d'una sèrie de mobilitzacions organitzades tant per CCOO com per UGT, Intersindical, CSIC i el Sindicat de Treballadors de Justícia (STAJ). Protesten perquè hui dia els funcionaris del sector de justícia al País Valencià es troben entre els pitjors remunerats de tot l'estat espanyol, quan fa uns anys estaven entre els primers de la llista. Tot perquè, segons els protestants, no s'ha complit la promesa d'anar augmentant la quantitat a cobrar, a poc a poc, del complement de carrera professional fins a arribar al 100% "de fet —afegeix Rubí— el passat any ens van abaixar la quantitat d'aquest complement. És per això que enguany volem que no només es recupere aquesta pèrdua, sinó que, a més, la pujada siga significativa per tal de complir amb l'acord amb la Conselleria de Justícia". 

De moment anuncien noves mobilitzacions per a dilluns que ve davant la Conselleria de Justícia i dimecres de nou davant la Ciutat de la Justícia, per tal que a la revisió salarial d'abril es puga fer cas a les seues peticions.

També et pot interessar

stats