El secretari d’organització del PPCV: “La política sectària i dogmàtica de Marzà més que ajudar el valencià, el perjudica”

Francisco Pérez, també alcalde de Finestrat, lamenta que durant la pandèmia no hi haja hagut una comunicació “fluida” entre Sanitat i els alcaldes per a conéixer la situació epidemiològica real

El vicesecretari d'Organització del Partit Popular, Francisco Pérez, en 'Les Notícies del Matí'

“La imposició no és el camí. La política sectària i molt dogmàtica de Marzà, més que ajudar el valencià, el perjudica”. Així pensa Juan Francisco Pérez Llorca, vicesecretari d’organització del Partit Popular a la Comunitat Valenciana des del passat 3 de juliol, quan la formació va celebrar el congrés autonòmic. Pérez ha lamentat en Les notícies del matí el que considera una “imposició lingüística” que promou la Conselleria d’Educació amb l'obligació a l’estudiantat d'aprendre el valencià.

En aquest sentit, ha insistit que “les imposicions generen odi” i la política lingüística de la Conselleria de Cultura i Educació, que dirigeix Marzà, està despertant el rebuig cap a la nostra llengua. De fet, Pérez, que també és alcalde de Finestrat (Marina Baixa), posava l’alumnat i les famílies del seu municipi com a exemple.

“El 48% de la població del meu poble és estrangera i, abans de les imposicions lingüístiques, en els centres del meu poble estava la línia en valencià i una altra línia de la incorporació progressiva del valencià, aleshores mai hi va haver cap problema amb cap veí. En canvi, hui, amb les imposicions lingüístiques, hi ha persones del poble que no són valencianoparlants recollint firmes perquè els seus fills no aprenguen valencià. Al final, les imposicions generen odi i és una llàstima que els que estimem la llengua estiguem explicant a la gent la importància de les senyes d’identitat”, argumentava el vicesecretari d’organització del Partit Popular a la Comunitat Valenciana durant la seua intervenció en Les notícies del matí.

Francisco Pérez advoca perquè no es done el mateix tractament lingüístic a les comarques castellanoparlants i les valencianoparlants: “Han de tindre un tracte diferent. Encara que a mi m’agrada que la gent aprenga valencià en totes les comarques, s’han d’aplicar criteris diferenciats”, ha detallat el responsable d’organització del Partit Popular.

D’altra banda, i pel que fa a la gestió de la pandèmia, l’alcalde de Finestrat ha denunciat que la Conselleria de Sanitat Universal no ha tingut “una comunicació fluida” amb els ajuntaments per a traslladar als alcaldes la situació epidemiològica dels municipis, el que ha impossibilitat que les administracions locals ajudaren més a frenar els contagis. En opinió de Francisco Pérez, després que els alcaldes es queixaren que “no tenien prou informació” dels casos de coronavirus als seus municipis, “cada quinze dies o l’últim dia de cada setmana” reben les dades dels contagis diagnosticats als seus pobles.

Per això, el vicesecretari d’organització del Partit Popular remarcava que “la gestió de la informació ha sigut nefasta” i per aquesta raó continua reivindicant “un diàleg més fluid entre Sanitat i els alcaldes” que permetera als responsables municipals conéixer la situació epidemiològica real de la seua localitat.

En clau autonòmica, Francisco Pérez s’ha referit al suport de la seua formació a la reivindicació del Botànic i de diverses entitats de la societat civil d’un finançament just per a la Comunitat Valenciana. En referència a la reunió que els seus companys de partits mantenien, per primera vegada, amb la Plataforma per un Finançament Just, Pérez ha indicat que “primer està el nostre territori i després, el partit”, per això ha avançat que “si la Comunitat Valenciana no rep els diners que li corresponen, el Partit Popular estarà al costat dels valencians”.

Finançament autonòmic

Preguntat per si va ser una errada no donar suport a aquesta reivindicació des d’un principi, el vicesecretari d'organització dels populars ha llevat ferro a l’assumpte i ha restat responsabilitat a Isabel Bonig, anterior presidenta del Partit Popular. “Caldria veure les circumstàncies del moment en què es va crear, la plataforma pel Finançament Just estava molt polititzada, hi havia unes eleccions a la vista i Bonig no va considerar donar-li suport. Ara crec que sí que fa falta estar en aquesta plataforma”, ha explicat Pérez en l’entrevista en Les notícies del matí.

Pel que fa a un dels altres grans assumptes de l’agenda política, el del transvasament Tajo-Segura, Francisco Pérez ha afirmat que, en cas que Pablo Casado arribe a la Moncloa, no caldrà reivindicar aquesta transferència hídrica, perquè el líder popular ja s’ha compromés a dur-la a terme. 

També et pot interessar

stats