El PP demana que Puig plantege una qüestió de confiança a les Corts si enguany no canvia el finançament

Ibáñez denuncia que el cap del Consell és un "ostatge i està al servei" de Sánchez, i li ha exigit que defense amb orgull i convicció els interessos dels valencians

Rubén Ibáñez
El portaveu d'Economia del PP, Rubén Ibáñez, aquest dimecres a les Corts / À Punt NTC

El PP ha reclamat aquest dimecres que, si no hi ha canvi del model de finançament autonòmic el 2021, el president de la Generalitat, Ximo Puig, plantege una qüestió de confiança en les Corts, atés que els seus socis de govern, Compromís i Unides Podem, estan "qüestionant" ja l'actuació del president en aquesta matèria.

El portaveu d'Economia del PP, Rubén Ibáñez, ha dit que Puig és un "claríssim ostatge i està al servei" de Pedro Sánchez, i ha exigit al president "rendit, d'eixida i prejubilat", que defense "amb orgull i convicció" els interessos de la Comunitat Valenciana.

Ibáñez ha exigit a Puig exigit diverses mesures, com que reclame que es convoque immediatament un Consell de Política Fiscal i Financera monogràfic sobre el finançament perquè se celebre d'ací a quinze dies. A més, el PP vol que en aquesta reunió el govern d'Espanya present la seua proposta de canvi de model.

Fons d'anivellament de 1.336 milions d'euros en 2021

També ha reclamat que, mentre no es canvie el model, hi haja un fons d'anivellament per a la Comunitat Valenciana, de 1.336 milions d'euros en 2021.

En el cas que no es modifique el sistema enguany, els populars volen que Puig se sotmeta a una qüestió de confiança en les Corts, "ara que Compromís i Unides Podem s'uneixen les tesis del PP i ja critiquen l'immobilisme i la desídia de Sánchez".

"És més fàcil aconseguir 9 indults que un canvi del model de finançament"

Ibáñez ha manifestat que Puig va fer del finançament autonòmic "un tema capital", tant en la seua primera com en la seua segona investidura, i va fer creure als valencians que el canvi del model "era possible i que ell l'anava a aconseguir". Ha recordat que fins i tot el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, va dimitir com a diputat autonòmic expressament per a dedicar-se al canvi de model, però no ha tingut "ni una sola reunió" en el Ministeri d'Hisenda, que ha tancat la porta als experts de la comunitats que van presentar els seus treballs abans de la moció de censura.

Finalment, Ibáñez ha criticat que siga "més fàcil aconseguir nou indults que un canvi del model de finançament", i ha insistit que Puig deixe de ser "sols president a final de mes, quan arriba la seua nòmina", i defense els interessos dels valencians.

També et pot interessar

stats