Compromís crida a plantar-se pel retard en el finançament

Ferri destaca que la seua formació va votar a favor del govern del PSOE i Unides Podem "perquè es reforme aquest model, no perquè se'ns donen allargues".

Fran Ferri, síndic de Compromís, aquest dimecres a les Corts
Fran Ferri, síndic de Compromís, aquest dimecres a les Corts / À Punt NTC

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha reivindicat aquest dimecres que els valencians han de plantar-se davant el retard a la reforma del sistema de finançament autonòmic, i no acceptar "ni un menyspreu més, ni un insult més". "Almenys des de Compromís no ho acceptarem, ens hi plantarem", ha asseverat Ferri en la sessió de control parlamentari al president de la Generalitat, Ximo Puig. En la seua resposta a Ferri, el president no ha fet cap al·lusió a aquestes paraules del síndic de Compromís.

Ferri ha assegurat que la reunió de dimarts de la Plataforma per un finançament just amb la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, els va deixar "molt preocupats".

El síndic de Compromís ha reivindicat que els valencians tenen dret a tindre un finançament just, i ha asseverat que la seua formació va votar a favor de la investidura de Pedro Sánchez i del govern del PSOE i Unides Podem perquè es reforme aquest model, "no perquè se'ns donen allargues".

També van donar els seus vots "perquè es pague el deute històric, i no perquè se'ns diga res de res", ha destacat Ferri, que ha precisat que també van donar el seu suport perquè s'arreglen els trens la rodalia de la Comunitat Valenciana, no perquè aquest pla es quede sense executar.

Així mateix, ha dit que el seu suport al govern central era perquè abaixara el preu de la llum, "no perquè ens cobren la llum més cara de la història", i perquè es regule el preu del lloguer, "no perquè es considere un bé de mercat".

També et pot interessar

stats