Sanitat crea un grup de treball per abordar les llistes d'espera i una comissió d'atenció primària

El Consell Interterritorial també vol donar llum verda al protocol comú d'actuació sanitària contra la violència en la infància i l'adolescència

La ministra de Sanitat, Mónica Garcia, en una roda de premsa des del Ministeri
La ministra de Sanitat, Mónica Garcia, en una roda de premsa des del Ministeri / Jesús Hellín (Europa Press)

El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut es reuneix este dimarts per a aprovar la creació del grup de treball de llistes d'espera del Sistema Nacional de Salut (SNS). El Sistema ha registrat màxims històrics, amb més de 850.000 persones que esperen a operar-se. Sanitat aspira a fer un diagnòstic "eficaç" per a reduir-les i "fer que no siguen un problema d'accés al Sistema Nacional de Salut", en paraules de García.

Durant la jornada de hui també s'ha de crear la comissió d'atenció primària i comunitària del Consell Interterritorial, que arriba a penes passada una setmana de l'última convocatòria MIR, amb 246 vacants després de la repesca en medicina de família. Segons ha avançat la ministra de Sanitat, Mónica García, es parlarà "no solament de recursos humans, sinó de desburocratització, de bona gestió, de facilitar d'alguna manera d'eixa relació metge-pacient".

Un altre dels punts de l'orde del dia és l'acord marc per al fraccionament industrial del plasma procedent de la Xarxa Nacional de Centres de Transfusió, Teixits i Cèl·lules (CTTC), així com el que donarà llum verda al protocol comú d'actuació sanitària contra la violència en la infància i l'adolescència.

Finalment, en la reunió està previst tractar l'acord de formalització de la comunicació dels saldos nets definitius per assistència sanitària de les comunitats; també l'acord per mitjà del qual s'accepten les compensacions, deduccions o retencions que s'han de fer de l'import resultant dels saldos nets negatius de les autonomies.

Estos són alguns dels punts que precisament la ministra i els consellers autonòmics van deixar pendents en l'últim ple, del 5 d'abril, quan van donar llum verda al Pla Integral de Prevenció del Tabaquisme.

També et pot interessar

stats