El Consell Valencià de Persones Majors alerta que s'han quedat sense cobrir 107 places de metges d'atenció primària

Esta deficiència afectarà més de 35.000 majors a la Comunitat Valenciana

Dues persones majors, en una imatge d'arxiu
Dues persones majors, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El Consell Valencià de Persones Majors, òrgan consultiu i assessor de la Conselleria de Serveis Socials, ha explicat este dijous en un comunicat que a la Comunitat Valenciana han quedat sense cobrir 107 places de metges d'atenció primària, xifra que suposa que “aproximadament 160.000 persones no tindran l'atenció continuada del seu metge de referència, amb la pèrdua consegüent de qualitat en el seguiment de les malalties”.

En concret, estes dades afecten de manera especial les persones majors. De fet, estimen que esta deficiència afectarà més de 35.000 majors a la Comunitat Valenciana. Segons alerten, "la continuïtat en el seguiment dels seus processos de salut és essencial". Asseguren que este fet s'agreujarà "amb l'arribada de l'estiu, on també s'han d'atendre els pacients desplaçats".

En l'entitat s'han reunit amb la Conselleria de Sanitat per a manifestar la seua “preocupació”. L'administració que lidera Marciano Gómez els ha garantit que es prendran “les mesures necessàries”. I agreguen que la comissió permanent del Consell va acordar fer un seguiment del compliment d'estes mesures.

Sanitat treballa en un nou decret d'atenció primària

Preguntada per À Punt Notícies, la Conselleria de Sanitat remarca que "està treballant per a cobrir les places vacants". En eixe context, agrega que "s'ha configurat un nou marc normatiu" amb incentius i mesures de fidelització dels professionals, per a cobrir les places vacants en zones de difícil cobertura. També han avançat que treballen en un nou decret d'atenció primària per reduir la burocràcia i altres mesures "per a fidelitzar els MIR que acaben la formació a la Comunitat Valenciana, oferint-los contractes d'un a tres anys".

També et pot interessar

stats