Sanitat fa una segona crida MIR després de quedar 473 places vacants

El Ministeri amplia el contingent d'extracomunitaris al 10% de les places que s'ofereixen

De les 473 places MIR que han quedat vacants, 459 pertanyen a Medicina Familiar. / À Punt NTC

El Ministeri de Sanitat ha fet una segona crida per a cobrir les 473 places MIR que han quedat vacants en la convocatòria actual, 459 de les quals en l'especialitat de Medicina Familiar i Comunitària, que suposen més del doble que fa un any.

Les necessitats de la sanitat valenciana no se'n desdiuen de les que té la resta d'Espanya. "Ens fa falta més personal, sobretot per a afrontar els dos grans problemes: atenció primària i salut mental", ha afirmat el conseller de Sanitat, Marciano Gómez.

Segons les organitzacions mèdiques, en tot Espanya fan falta uns 5.000 metges d'atenció primària. La primera porta on toca el pacient, però no la primera opció per a triar pels metges residents. "Tenim mala premsa, però l'aneguet lleig es converteix en cigne", ha assegurat Inma Cervera, una metgessa.

De fet, el procés d'adjudicació de les 8.772 places de Medicina que s'ofereixen enguany a nivell estatal va començar el dia 8 i ha acabat aquest divendres amb el 75% de les places triades pels aspirants, que enguany arribaven a 10.922 llocs de treball. D'aquestes places, l'especialitat de Família ha deixat 459 places desertes, contra les 202 que es van quedar sense adjudicar en la primera crida de l'any passat. Les altres dues que no s'han esgotat són Medicina Preventiva i Salut Pública, que deixa dotze vacants, i Medicina del Treball, amb dues.

En aquesta segona crida s'ampliarà el contingent d'extracomunitaris al 10% de les places que s'ofereixen. Amb això es passa de 526 a 877, segons la informació que ha publicat el Ministeri de Sanitat. El termini acaba dimecres que ve.

Precisament aquests dies la Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària fa l'XI Jornada de Residents i Tutors a Benidorm (Marina Baixa), on s'han reunit 420 metges residents que atendran en atenció primària. Els participants han aprofitat per reivindicar la seua professió. "Un bon sistema de salut ha de cuidar l'atenció primària", han assegurat.

També et pot interessar

stats