Gómez: "S'han cobert absolutament totes les places MIR de medicina familiar a la Comunitat Valenciana"

El sindicat CSIF va alertar este divendres que un total de 459 places MIR en medicina familiar i comunitària s'han quedat sense cobrir al conjunt de l'Estat espanyol

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, este dissabte al Genovés
El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, este dissabte al Genovés / À Punt NTC

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha destacat que "totes i absolutament totes" les 232 places per a metge intern resident (MIR) en medicina familiar i comunitària s'han cobert a la Comunitat Valenciana, una vegada conclòs el procés ordinari d'adjudicació en la formació sanitària especialitzada.

Així, Gómez ha indicat que la valenciana és "de les poques comunitats autònomes" que han cobert totes les places. "I no només les de medicina familiar, sinó les de totes les especialitzades que tenim acreditades", ha ressaltat el responsable de Sanitat, en declaracions als mitjans este dissabte al Genovés (Costera), on ha inaugurat la I Fira de la Salut.

En este sentit, ha assegurat que la Comunitat Valenciana, amb estes xifres, es troba "al capdavant" en la cobertura de les places MIR, una situació que ha atribuït a la "capacitat d'atracció" i al sistema sanitari públic "d'alta qualitat".

De les 844 places ofertades, Gómez ha precisat que solament una plaça de preventiva s'ha deixat sense cobrir: "totes les altres han sigut cobertes", ha dit. Unes dades que, segons el conseller, demostren que la Comunitat Valenciana està “en el camí de la qualitat tant assistencial com docent”, per la situació global de la resta d'Espanya, on al voltant de 500 places no han sigut cobertes.

"Ara, el que ens falta és la fidelització d’estos residents que vindran", ha apuntat el conseller de Sanitat, que ha assenyalat que, per a això, des del Consell se'ls oferiran llocs de treball, "quan acaben la residència, d'un a tres anys en funció de l'especialitat".

El sindicat CSIF va alertar este divendres que un total de 459 places MIR en medicina familiar i comunitària s'han quedat sense cobrir després de concloure el termini d'adjudicació en la formació sanitària especialitzada, la qual cosa representa un 18,42 % de les 2.492 places oferides.

Per part seua, la ministra de Sanitat, Mónica García, ja va confirmar este divendres a València que hi haurà una convocatòria extraordinària de places per a MIR si en l'actual procés ordinari d'adjudicació, que ha conclòs este divendres, queden vacants.

També et pot interessar

stats