El rei Joan Carles I tornarà a Espanya aquest dissabte 21 de maig

L'emèrit passarà el cap de setmana a Sanxenxo en la primera visita a Espanya després de quasi dos anys vivint als Emirats Àrabs

El rei emèrit, Juan Carlos I, en una imatge d'arxiu
El rei emèrit, Joan Carles I, en una imatge d'arxiu / Legan P. Mace (Europa Press)

El rei emèrit Joan Carles I tornarà a xafar Espanya el pròxim cap de setmana, quasi dos anys després que s'instal·lara als Emirats Àrabs. Abu Dhabi ha sigut el lloc de residència des que va eixir a la llum que tenia diners que va amagar a la Hisenda espanyola. Segons ha avançat aquest dilluns la cadena Onda Cero, el pare de Felip VI visitarà Sanxenxo, a Galícia, els dies 21 i 22 de maig. 

Està previst que després de passar el cap de setmana a terres gallegues el monarca emèrit es desplace fins a Madrid per a ser rebut a La Zarzuela, on es veurà amb la resta de la família reial. Es desconeix, per ara, on s'allotjaria si decideix quedar-se definitivament a Espanya.

La data concreta de tornada de Joan Carles I a Espanya s'ha conegut l'endemà de la conversa telefònica que va mantindre amb l'actual rei i fill de l'emèrit, Felip VI, que ha estat aquests dies a Abu Dhabi per a traslladar les condolences de la Casa Reial espanyola per la recent defunció del xeic Khalifa bin Zayed bin Sultan Al Nahyan. En aquest intercanvi van acordar trobar-se a Madrid

Aquesta era la primera vegada que Felip VI viatjava al país àrab des que el seu pare va abandonar Espanya el 2020 i es va instal·lar permanentment a Abu Dhabi. Una marxa que es va precipitar després que la Fiscalia del Tribunal Suprem començara a investigar el suposat cobrament de comissions per la concessió de l'AVE a la Meca a empreses espanyoles. Joan Carles I i el seu fill acordaren aleshores que l'emèrit fixaria la residència a Abu Dhabi, però que podria tornar i visitar Espanya tantes vegades com volguera perquè cap sentència judicial li ho impedia.

El passat 2 de març, però, el Ministeri Públic va decretar l'arxivament de les diligències d'investigació que mantenia obertes sobre la fortuna del rei emèrit, entre les quals figuraven les referides presumptes comissions il·legals per l'adjudicació de l'AVE a la Meca. També ha donat carpetada a les actuacions obertes pel suposat ús de targetes black sufragades per un empresari mexicà i la relativa a la fortuna que hauria ocultat a l'illa de Jersey.

També et pot interessar

stats