Joan Carles I comunica que tornarà “amb freqüència a Espanya” però continuarà residint a Abu Dhabi

Ho ha traslladat en una carta dirigida a Felip VI 

El rei Joan Carles I, en una imatge d'arxiu
El rei Joan Carles I, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El rei emèrit ha comunicat que continuarà residint a Abu Dhabi, encara que ha confirmat que tornarà "amb freqüència" a Espanya, segons ha traslladat en una carta dirigida a Felip VI, que ha difós aquest dilluns la Zarzuela.

Joan Carles I inicia la seua carta adreçada al seu fill recordant que l’agost del 2020 va prendre la decisió de traslladar-se fora d’Espanya “guiat pel convenciment de prestar el millor servei a Espanya i a tots els espanyols, a les seues institucions i a tu com a rei” i per a facilitar l'exercici de les funcions de Felip VI. 

En la carta assenyala que ara pren la decisió de tornar amb freqüència després de conéixer els decrets de la Fiscalia General de l’Estat “pels quals s'arxiven les investigacions de què he sigut objecte”. 

Document
Consulta ací la carta adreçada per Joan Carles I al seu fill Felip VI
Consulta'l

El rei emèrit afegeix que una vegada coneguda aquesta decisió de la Fiscalia ha considerat el seu retorn a Espanya, encara que no de manera immediata. 

“Preferisc, en aquest moment, per raons que pertanyen al meu àmbit privat i que només a mi m'afecten, continuar residint de manera permanent i estable a Abu Dhabi, on he trobat tranquil·litat, especialment per a aquest període de la meua vida. Encara que, com és natural, tornaré amb freqüència a Espanya, a la qual sempre porte al cor, per a visitar a la família i amics”, puntualitza.

Joan Carles I indica que té el desig de culminar aquesta etapa de la seua vida “des de la serenitat i la perspectiva que ofereix el temps transcorregut”. El monarca recorda al seu fill que l’any 2019 va comunicar la seua voluntat de retirar-se de la vida pública i que manté aquesta intenció. 

En aquest sentit, manifesta que tant en les visites que farà com si tornara a residir a Espanya “és el meu propòsit organitzar la meua vida personal i el meu lloc de residència en àmbits de caràcter privat per a continuar gaudint de la major privacitat possible”.

“Soc conscient de la transcendència per a l'opinió pública dels esdeveniments passats de la meua vida privada i que lamente sincerament, com també sent un legítim orgull per la meua contribució a la convivència democràtica i a les llibertats a Espanya, fruit de l'esforç i sacrifici col·lectiu de tots els espanyols”, conclou. 

També et pot interessar

stats