Felip VI i el rei emèrit acorden reunir-se pròximament a Espanya

Felip VI ha parlat per telèfon amb el seu pare durant una visita protocol·lària als Emirats Àrabs per la mort de l'anterior cap d'Estat

El rei Felipe VI i el rei emèrit Joan Carles I, en una imatge d'arxiu
El rei Felipe VI i el rei emèrit Joan Carles I, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Felip VI ha viatjat aquest diumenge a Abu Dhabi, on resideix el seu pare, el rei emèrit, per a traslladar al nou president de la Unió dels Emirats Àrabs (EAU) el seu condol per la mort de l'anterior cap d'Estat, el xeic Jalifa bin Zayed al-Nahyan. El nou xeic Mohamed bin Zayed al-Nahyan, nomenat aquest dissabte nou president del país, exercia des de fa quasi una dècada com el líder de facto dels Emirats.

Segons ha informat la Cadena SER, durant la visita Felip VI ha tingut una conversa telefònica amb Joan Carles, on els dos haurien acordat mantindre prompte una reunió presencial a Espanya, si bé es desconeix la data o la ubicació exacta d'aquesta reunió.

Segons informen fonts de la Casa del Rei, Felip VI s'ha desplaçat acompanyat del subsecretari d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, Luis Manuel Cuesta.

Està previst que a Abu Dhabi també acudisquen els presidents de França, Emmanuel Macron, i de Turquia, Recep Tayyip Erdogan; els reis de Bèlgica i dels Països Baixos, i el president del Consell Europeu, Charles Michel, entre altres mandataris.

Aquesta no és la primera visita d'aquest tipus de Felip VI, que també va fer acte de presència a Oman després de la defunció del sultà Qabús bin Said el 2020, i a l'Aràbia Saudita, després de la mort del rei Abdullah bin Abdulaziz. El setembre de 2020, no va poder desplaçar-se a Kuwait per a donar el seu condol per la mort de l'emir a causa de la pandèmia.

Fa unes setmanes, la Casa del Rei va informar de la visita de part de la família reial a l'emèrit. Si bé s'ha especulat en diverses ocasions amb la seua possible tornada a Espanya, Joan Carles I continua residint en aquell país.

També et pot interessar

stats