La Fiscalia del Suprem investiga els reis emèrits per l'ús de targetes ‘black’

Anticorrupció investiga Joan Carles I, Sofia i diversos familiars pels moviments d'aquestes targetes, que són posteriors a l'abdicació del rei.

El rei emèrit, Joan Carles I, i la seu esposa, la reina Sofía
El rei emèrit, Joan Carles I, i la seu esposa, la reina Sofía / Efe

Un nou escàndol esguita el rei Joan Carles I i afecta també en aquesta ocasió la reina Sofia i alguns dels seus familiars. Segons revela ElDiario.es, la Fiscalia Anticorrupció investiga el rei emèrit i la seua esposa per l'ús de targetes de crèdit opaques. Una actuació que s'hauria produït quan el monarca ja havia abdicat i, per tant, podia ser imputat. Les investigacions les ha assumides la Fiscalia del Tribunal Suprem, ja que tant Joan Carles com Sofia són aforats. Entre els familiars figurarien alguns nets però no els actuals monarques ni les seues filles, segons el diari digital.

Per tant, la Fiscalia del Tribunal Suprem ha assumit una nova investigació al rei emèrit, iniciada per Anticorrupció, que es refereix a l'ús per part de Joan Carles I i altres familiars de targetes de crèdit opaques amb càrrec a comptes en els quals cap d'ells figuren com a titulars.

S'investiguen les despeses d'aquestes targetes però també rastreja l'origen dels fons, procedents, segon sembla, de l'estranger. Entre les despeses carregades a la targeta de la reina Sofia figurarien viatges a Londres. Les despeses superen els increments de renda no declarats per damunt dels 120.000 euros i, per tant, podrien constituir un delicte fiscal.

La clau de la investigació està en el moment en què s'utilitzaren les targetes. Sembla que els moviments en els comptes corresponen als anys 2016, 2017 i 2018, després que el rei abdicara i, per tant, quan ja no estava cobert per la inviolabilitat que marca la Constitució. És la diferència amb l'altre assumpte sota sospita que s'investiga: els 65 milions que el rei emèrit va rebre de l'Aràbia Saudita i va transferir a Corinna Larsen. Un cas que, presumiblement, la Fiscalia demanarà que s'arxive perquè els fets són anteriors a l'abdicació del monarca.

Per a continuar la investigació iniciada per la Fiscalia Anticorrupció, s'encarregarà al mateix fiscal que estudia el cas de les comissions il·legals, Juan Ignacio Campos, que és el fiscal delegat en assumptes econòmics, juntament amb els fiscals que designe.

També et pot interessar

stats