Puig després de l’acte de precampanya de Compromís: "No estic per a festes"

Mazón demana "coherència" i creu que és la ciutadania la que ha de valorar les festes que es fan "després de rebre imputacions"

Mónica Oltra i diversos càrrecs de Compromís ballen en l'acte de precampanya que va celebrar Compromís dissabte a València
Mónica Oltra i diversos càrrecs de Compromís ballen en l'acte de precampanya que va celebrar Compromís dissabte a València / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

"No estic per a festes". Així de clar es mostrava el cap del Consell, Ximo Puig, en ser preguntat per l'acte de Compromís de dissabte, en què la formació va abrigallar Mónica Oltra, després de conéixer-se la imputació de la vicepresidenta per la gestió del cas de la menor que va patir abusos sexuals per part del seu exmarit i que la vicepresidenta manifestara divendres la seua intenció de continuar en el càrrec públic que ocupa, a pesar de la resolució judicial.

El president de la Generalitat ha apuntat que el govern valencià té un pacte amb la societat valenciana. "No podem fallar a la societat valenciana", apuntava Puig, que s’ha mostrat molt cautelós en les declaracions referides a Oltra des que va transcendir la imputació de la responsable de Polítiques Inclusives del seu govern.

Fins ara, el cap del Consell s’havia limitat a dir que respectava les decisions judicials, però aquest dilluns, en ser preguntat pels periodistes quan acudia a un acte públic, Puig s’ha esplaiat un poc més, encara que sense referències directes al futur d’Oltra i a les repercussions de la imputació en el pacte que sustenta el Botànic.

"Hem de fer una reflexió coral, que afecta molts actors", assegurava. "Hem de posar per damunt de qualsevol cosa un projecte que ha aconseguit alçar la hipoteca reputacional i transformar la Comunitat Valenciana", afirmava.

En aquest sentit, apel·lava a fer aquesta "reflexió coral, amb serenitat i partint de la presumpció d’innocència" al voltant de la imputació de la número dos del seu Consell.

En el rerefons d’aquestes declaracions, està l’advertència de Compromís, que divendres, a través de la seua coportaveu, Àgueda Micó, i en la ràdio d’À Punt, deixava clar que la destitució d’Oltra suposaria un trencament de pacte de govern.

Tampoc veu amb bons ulls la celebració de precampanya i de suport a Oltra Carlos Mazón, president del Partit Popular a la Comunitat Valenciana. "A mi no se m’ocorreria fer una festa d’aquesta envergadura", afirmava el líder popular. Mazón ha preferit no entrar a valorar la celebració de dissabte en Compromís, creu que és la ciutadania la que ha de fer-ho.

"No valoraré aquestes festes que fan després de rebre imputacions, votar-se codis ètics, la vergonya a la qual ens estan sotmetent, la falta de respecte a les institucions i a la imatge de la Generalitat, perquè és la ciutadania la que ha decidir", argumentava Mazón.

Les persones que abans anaven amb camisetes, que demanaven explicacions a tot el món, que eren jutges de la moralitat i ara sembla que són els jutges els que els demanen moralitat a ells Carlos Mazón - President del Partit Popular

En referència a la imputació d’Oltra, el president del Partit Popular ha demanat "coherència" a les persones "que abans anaven amb camisetes, que abans demanaven explicacions a tot el món, que eren jutges de la moralitat i ara sembla que són els jutges els que els demanen moralitat a ells", en una clara al·lusió a la vicepresidenta del Consell.

Des de la formació de Mónica Oltra, que sempre ha defensat que la vicepresidenta del Consell i responsable de Polítiques Inclusives ha de continuar en el càrrec amb independència de la imputació, la síndica Papi Robles ha insistit aquest dilluns que la justícia “ha de continuar el seu camí".

Compromís continuarà donant explicacions des de l'honradesa i la sinceritat Papi Robles - Síndica de Compromís

A més, Robles ha indicat que Compromís "continuarà donant explicacions", i s'ha mostrat "segura" que es farà des de l'"honradesa i la sinceritat". La síndica de la formació taronja ha defensat la idoneïtat d’Oltra per a ser la candidata del partit, tenint en compte que, des del seu punt de vista, manté "un gran lideratge" en la coalició.

Oltra ha sigut i és una figura imprescindible Joan Ribó - Alcalde de València

Més obert s’ha mostrat l’alcalde de València, Joan Ribó, que malgrat defensar que la figura d’Oltra ha sigut i és "una persona imprescindible", no ha tancat la porta a adoptar decisions "en molts sentits", que el partit abordarà dimarts, en una reunió de l’executiva programada abans de conèixer-se la imputació d’Oltra, aquest assumpte.

"El tarannà imprescindible de Mónica no es contraposa amb unes altres decisions que analitzarem demà dimarts", afegia Ribó. 

També et pot interessar

stats