Oltra assisteix a l'executiva de Compromís que aborda la seua imputació

La vicepresidenta no compareixerà aquesta setmana en roda de premsa, ja que no hi ha l'habitual ple del Consell per ser festiu divendres

Imatge d'arxiu d'una executiva de Compromís
Imatge d'arxiu d'una executiva de Compromís / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
20 de juny 2022 - 10:44 Actualitzat: 21 de juny 2022 - 16:38

Compromís ha iniciat la reunió de l'executiva per a aquest dimarts, cinc dies després de la imputació judicial de la vicepresidenta del Consell i dirigent de la coalició, Mónica Oltra. Tot i que en un inici la també vicepresidenta del Consell havia anunciat que no acudiria a la reunió que abordarà el seu futur, amb la voluntat que els membres de la direcció parlen amb comoditat sobre els efectes polítics de la seua imputació judicial, finalment ha assistit.

Oltra no compareixerà aquesta setmana en l'habitual roda de premsa dels divendres com a portaveu de l'executiu valencià, ja que aquest 24 de juny és festiu autonòmic, Sant Joan, i no hi haurà, per tant, ple del Consell.

La reunió de la direcció de Compromís se celebrarà les 16:30 hores en la seu de la coalició i és una trobada ordinària. És a dir, que estava convocada des d'abans de conéixer-se la imputació d'Oltra per la gestió de la Conselleria d'Igualtat del cas d'abusos a una menor tutelada a mans de l'exmarit. No figura en l'orde del dia, per tant, tractar la situació de la número dos del govern del Botànic, si bé en totes les executives hi ha un punt referit a l'actualitat política. Això vol dir que sí que s'analitzarà l'assumpte, segons han assenyalat a Efe fonts de la coalició.

L'alcalde de València, Joan Ribó, va defensar divendres passat la necessitat que es reunira l'executiva de Compromís per a "madurar la decisió" sobre el futur de la vicepresidenta, en considerar que la decisió que s'haja de prendre té dos vessants: una de personal, que li correspon a la mateixa Oltra, i una de col·lectiva, que s'ha de resoldre dins de la coalició.

De fet, en Presidència de la Generalitat s'està a l'espera que hi haja un pronunciament oficial de Compromís sobre Oltra en aquesta executiva. Asseguren que, de moment no s'ha produït cap reunió a soles entre el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta des que es va saber la imputació.

Oltra, que el divendres passat va haver de respondre durant quasi una hora una trentena de preguntes relacionades amb la imputació durant la roda de premsa posterior al ple del Consell —aleshores va deixar clar que no té pensat dimitir—, no haurà de passar per una situació semblant aquesta setmana.

També et pot interessar

stats