Oltra descarta dimitir: “He actuat amb transparència. La resolució diu que no hi ha proves directes en contra meua”

La vicepresidenta assegura que encara no ha parlat de la seua dimissió amb el cap del Consell

Mónica Oltra mostra un text publicat per l'advocat de l'acusació durant la roda de premsa del ple del Consell d'aquest divendres
Mónica Oltra mostra un text publicat per l'advocat de l'acusació durant la roda de premsa del ple del Consell d'aquest divendres / À Punt NTC

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, es manté en el càrrec a pesar d’estar imputada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Així ho ha manifestat aquest divendres, quan ha defés la seua innocència, assegurant que ha actuat amb transparència en relació amb el cas d’abusos sexuals que va cometre un monitor, i exmarit seu, a una menor que vivia en un centre de menors.

Oltra ha apel·lat a la resolució judicial que avala la seua imputació per "protegir" el seu exmarit "o la seua carrera política". “Una frase diu que no hi ha prova directa”, deia basant-se en la resolució del jutge. “Estem en les mateixes condicions que tot este temps”, afegia la consellera de Polítiques Inclusives en la roda de premsa posterior al ple del Consell, que ha concentrat nombrosos mitjans de comunicació.

És impossible que tretze persones hagen mentit

En les seues primeres declaracions públiques després de saber-se que estava imputada, la portaveu del Consell ha argumentat que “és impossible que tretze persones –en al·lusió a tots els imputats per aquest cas— hagen mentit” per a exculpar-la a ella.

L'ètica ha caracteritzat sempre la meua trajectòria

A més, la vicepresidenta ha defensat la coherència de la seua decisió de mantindre’s en el càrrec. “Clar que soc coherent, i ho continuaré sent”, sentenciava, per a afegir a continuació que la seua és “una postura ètica, estètica i política, i no una postura personal”.

Així mateix, la responsable de Polítiques Inclusives ha assegurat que la seua situació, després d’estar imputada, no és la mateixa que la del PP de governs anteriors.

En la seua opinió, el que diferencia la seua imputació de la d’altres polítics imputats, entre els quals ha citat Camps, és que ella ha donat les explicacions i la documentació que li han reclamat, a diferència de l'expresident de la Generalitat, qui s'absentava de les sessions de control.

“Mai m’he escapat del control de les Corts ni de les seues preguntes”, en referència als periodistes i ha apuntat que “l’ètica ha caracteritzat sempre” la seua trajectòria política.

D’altra banda, Mónica Oltra ha negat que haja abordat el tema de la seua dimissió amb el cap del Consell: “No he parlat d’aquest tema amb el president”, afirmava amb contundència, i ha reconegut sentir-se amb suport de la resta de membres del Consell.

La consellera feia aquestes afirmacions unes hores després que, des del seu partit, la coportaveu Àgueda Micó advertira en la ràdio d'À Punt que si Puig cessava, de manera unilateral, Mónica Oltra es trencaria el Botànic.

La portaveu del govern valencià ha remarcat, una vegada més, que la seua imputació és fruit d’una “cacera” de l’extrema dreta. I ha culpabilitzat l’advocat de l’acusació, qui va ser líder d’Espanya 2000, José Luis Roberto, de la seua imputació emprant com a argument una sèrie de publicacions que havia fet aquest en internet i que, segons ha afirmat la vicepresidenta, evidencien el seu tarannà feixista. 

També et pot interessar

stats