Compromís avisa que "si Puig destitueix Oltra" suposaria "un trencament del Botànic"

La coportaveu de Compromís creu que la línia roja per a demanar la dimissió d'Oltra serà el final del procés judicial, que a parer seu acabarà exculpant-la

La coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, en els estudis d'À Punt, on ha estat aquest divendres / À Punt NTC

Tot apunta que Mónica Oltra no té intenció de dimitir després que el Tribunal de Justícia l’haja imputada, si més no és el que opina el seu partit i el que ha expressat la coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, en Les notícies del matí. Ara bé, si no ho fa per voluntat pròpia i és el cap del Consell qui la destitueix, "suposaria un trencament" de la coalició que sustenta el Botànic.

Micó ha justificat aquest trencament, en el fet que en una coalició, "les decisions s’adopten de manera col·lectiva", per això entén que "el president de la Generalitat no pot destituir Mónica Oltra unilateralment, sense l’acord dels partits que integren el govern del Botànic".

A pesar que la coportaveu de la formació taronja creu que Ximo Puig no adoptarà aquesta decisió, ha apuntat que si l’adoptara "suposaria un trencament o una ruptura de la confiança d’aquesta coalició”.

La també secretària general de Més Compromís no considera que la imputació de la vicepresidenta del Consell —per la manera en què ha gestionat el cas de la menor que residia en un centre tutelat per la conselleria i que va patir abusos sexuals per part d’un monitor del centre i marit d’Oltra en el moment en què va cometre aquest delicte— l’obligue a abandonar el càrrec públic que ocupa.

"No pertoca que dimitisca", ha afirmat Àgueda Micó durant la seua intervenció en Les notícies del matí. Fer-ho, implicaria, des del seu punt de vista, sucumbir davant l’extrema dreta: "Les querelles penals de l’extrema dreta no han de marcar l’estratègia i l’acció política que estem fent en Compromís i en el Botànic", argumentava. 

Després d’avançar que la destitució d’Oltra per part de Puig suposaria un trencament del Botànic, Micó ha intentat llevar ferro a aquesta possibilitat: "És una hipòtesi, no crec que passe".

En aquest sentit, la coportaveu de Compromís creu que fins que no finalitze el procés judicial, és a dir, fins que no hi haja una resolució judicial, bé siga condemnatòria, bé siga exculpatòria, la consellera de Polítiques Inclusives ha de continuar en el càrrec. Aquesta seria la línia roja perquè el partit demane la dimissió d'Oltra, segons ha admés.

Per a Micó, la imputació d’Oltra no és semblant a la imputació d’altres càrrecs populars a la Comunitat Valenciana i per la qual, en anteriors etapes, Compromís i Oltra van demanar dimissions. Segons ha defensat, no és el mateix una imputació relacionada amb la gestió dels fons públics que per unes altres raons.

"Quan denunciàvem casos de corrupció del PP era perquè jugaven amb els diners dels valencians i les valencianes, però casos com el de Mónica Oltra, Trenzano, Nomdedéu o Fuset, són persecucions polítiques de la dreta i l’extrema dreta", exposava.

Micó insistia a diferenciar els dos tipus d’imputacions: "No podem ficar en el mateix sac coses que no tenen res a veure", sentenciava. I ha remarcat que no hi ha hagut mai cap condemna per corrupció en cap càrrec públic de Compromís. 

També et pot interessar

stats