Puig descarta que la imputació d’Oltra afecte l'estabilitat del Botànic

El cap del Consell manifesta el seu respecte a les decisions judicials

Ximo Puig atén als mitjans de comunicació després de conéixer la imputació a Mónica Oltra
Ximo Puig atén als mitjans de comunicació després de conéixer la imputació de Mónica Oltra / À Punt NTC

El president de la Generalitat Ximo Puig ha descartat que la imputació de Mónica Oltra per la gestió del cas d’abusos sexuals a una menor d’un centre tutelat per part d’un monitor, exmarit de la vicepresidenta, el cap del Consell, afecte l'estabilitat del Botànic.

Puig, s’ha limitat a manifestar que respecta les decisions judicials. "Respecte la justícia i els seus procediments", s’ha limitat a dir. Preguntat per si creu que afecta l'estabilitat del govern valencià, ha assenyalat que "en absolut" i ha subratllat que la Comunitat Valenciana ha "passat d'una mala reputació a un moment positiu quant a la reputació". "

La decisió judicial ha sorprés el president de la Generalitat en l’Assemblea General de la Confederació Empresarial Valenciana. En ser preguntat pels periodistes, Puig ha descartat, de manera insistent, fer qualsevol declaració més fins a conéixer "en profunditat" l’assumpte.

A pesar de la insistència dels periodistes, el cap del Consell s’ha negat a dir res més sobre la imputació de número dos del seu Consell.

Puig ha tornat a parlar hores després sobre aquest tema en un acte. I a la pregunta de si deixarà que Oltra prenga una decisió o actuarà, tal com demana l'oposició, Puig s'ha mostrat contundent. "Sí que em puc sentir interpel·lat, que sempre que passa alguna qüestió d'aquestes característiques em sent interpel·lat. Per qui no em sent interpel·lat és per aquells que mai han complit ni el seu codi ètic", ha afegit.

El president del Consell ha emfatitzat que s'abordarà el tema en termes polítics amb "serenitat i tranquil·litat".

Podem defensa l'estabilitat del Botànic

La síndica de Podem, Pilar Lima, ha demanat en un comunicat ser "molt escrupolosos en el respecte als procediments judicials" i ha remarcat que "fins ara la vicepresidenta ha donat explicacions sempre que ha sigut requerida, tant en Corts com davant de mitjans de comunicació. Ara ho farà en seu judicial". La formació ha demanat "evitar qualsevol tipus d'interferències polítiques. El més important és que s'esclarisquen els fets".

Lima també ha limitat l'impacte d'aquesta decisió i ha assegurat que "l'estabilitat del govern està garantida per una majoria parlamentària sòlida i per un projecte compartit que executem treballant cada dia en el desenvolupament de les polítiques públiques que beneficien l'interés general de la ciutadania".

També et pot interessar

stats