L'oposició demana a Puig que destituïsca Oltra de manera immediata

Mazón (PP) destaca que Puig "té l'obligació moral i democràtica d'apartar a Oltra de la cura dels xiquets a càrrec de la Generalitat" i Muñoz (Cs) li diu que "pose fi al pacte de la indecència amb Compromís"

Puig i Oltra en una sessió de control en les Corts en una imatge d'arxiu
Puig i Oltra en una sessió de control en les Corts en una imatge d'arxiu / Kai Forsterling (Efe)

La vicepresidenta i consellera d'igualtat, Mónica Oltra, no dimiteix i es reafirma en la decisió de mantindre's en el càrrec després que fa 24 hores el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana la citara a declarar com investigada el pròxim 6 de juliol.

Compromís avisa al president Ximo Puig que si destitueix Oltra el Botànic es trenca. Així de contundent ho ha dit Àgueda Micó a Les notícies del matí. Amb aquest escenari, les conseqüències sobre el govern del Botànic són incertes.

Unides Podem no fa declaracions i els socialistes també mantenen silenci, llevat del president, sobre el que recau tota la pressió. Puig és l'únic que dijous va dir que el Botànic no està en perill, però aquest divendres de moment no s'ha pronunciat.

I davant la negativa d'Oltra d'abandonar el càrrec, l'oposició en bloc posa l'ull en Ximo Puig i li demana que la destituïsca de manera immediata.

El PP demana a Puig que aparte a Oltra

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha reiterat que Oltra ha d'assumir la responsabilitat de defensar la institució de la Generalitat i no deixar que es danye més". El líder dels populars valencians ha dit que Puig "té l'obligació moral i democràtica d'apartar a Oltra de la cura dels xiquets a càrrec de la Generalitat".

Mazón ha acusat Oltra d'inventar-se "caceres que no existeixen" i ha demanat a Oltra i Puig que expliquen "per què estan incomplint el codi ètic dels seus partits". A més, ha donat tot el seu suport a la xiqueta que va partir els abusos i que és "l'única víctima que hi ha en aquest cas, i que va patir abusos estant tutelada per Oltra, directament pel seu marit".

Muñoz (Cs): "Puig ha de destituir ja Oltra i posar fi al pacte de la indecència amb Compromís"

La coordinadora autonòmica de Ciutadans, María Muñoz, ha afirmat aquest divendres que Mónica Oltra, "no pot seguir ni un minut més" com a vicepresidenta de tots els valencians després de la seua imputació. Li ha exigit que s'aplique el que reclamava en les Corts quan era oposició a l'expresident Francisco Camps.

"Llavors afirmava que si a ella la imputaren, li vilipendiaren i fora la riota de tot Espanya tindria clar que se n'aniria a casa. Li demane que ara complisca les peticions que feia a altres partits i que se'nvaja", li ha reclamat.

També ha exigit al president Ximo Puig que "la destituïsca i que pose fi al pacte de la indecència i de la vergonya amb Compromís". Per a Ciutadans, "és intolerable que continuen governant els qui han tancat files entorn de qui està acusada d'uns presumptes delictes absolutament menyspreables".

Ayuso creu que Oltra ha de fer el mateix que exigia als altres

El cas d'Oltra ha tingut ressò a Madrid i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, creu que Mónica Oltra, ha de fer el mateix que ella exigia als altres davant els fets "abominables" que s'estan coneixent.

Ayuso ha subratllat que "estem parlant d'una dona suposadament feminista que no sols ha emparat i ha amagat l'abús a una menor tutelada per part d'aquesta administració, sinó que van ordir un pla per a deixar la víctima arraconada i assenyalar-la com l'autèntica culpable, una menor que havia sigut fins i tot prostituïda pel seu marit", ha assenyalat la presidenta.

Així, ha incidit en el fet que ja no són només les seues paraules i la seua incoherència, sinó que són els fets els que li estan "marcant el camí. "Quina dona empara que el seu marit estiga prostituint una menor que està tutelada per ell mateix i permet que es cree una trama per a deixar-la als peus dels cavalls com una autèntica culpable?", ha qüestionat a continuació.

Robles: "Cada persona ha de saber el que fa en cada moment"

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha evitat pronunciar-se directament sobre si Oltra ha de dimitir després de ser imputada i s'ha limitat a dir que "cada persona ha de saber el que fa a cada moment".

Robles ha indicat que són els propis "responsables polítics els que han de prendre les decisions". "No puc donar cap consell", ha sentenciat.

També et pot interessar

stats