Oltra: “Mamà, mai m’he apartat dels valors d’integritat i honradesa que em vau ensenyar”

Centenars de militants i simpatizants donen suport a la vicepresidenta en un acte de precampanya de Compromís a València 

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, aquest dissabte en un acte de Compromís / @nordiniciativa (Twitter)

“Mamà, mai m’he apartat dels valors d’integritat, honestedat i honradesa que em vau ensenyar el papà i tu, pots anar pel carrer amb la cara ben alta”. Amb aquestes paraules, una emocionada Mónica Oltra ha començat el seu discurs aquest dissabte a València en un acte públic de Compromís sota el lema “Cap al tercer Botànic”. 

“Ací em teniu dempeus, perquè aquest no és un tema personal, és un tema polític”, ha afegit la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que aquest divendres ha descartat presentar la dimissió després de la imputació pel presumpte encobriment dels abusos del seu exmarit a una menor tutelada.

En una clara referència al germà de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, Oltra ha contrastat el paper del seu germà "que ens va aconseguir material gratis" durant els moments més difícils de la pandèmia amb el de qui va "traficar amb mascaretes i cobrar comissions".

Centenars de militants i simpatitzats han donat suport a Oltra en l’acte amb què Compromís ha encetat la precampanya política cap a una renovació del pacte de govern autonòmic amb el PSPV i Unides Podem. Pel que fa al paper de la coalició valencianista, ha marcat distàncies amb els socialistes: "el Botànic sense Compromís és García-Page".

Sobre l’escenari la vicepresidenta ha estat acompanyada de l’alcalde de València, Joan Ribó; el diputat en el Congrés per Compromís, Joan Baldoví; la secretària general de Més i coportaveu de la coalició, Àgueda Micó i el portaveu adjunt del grup parlamentari a les Corts i membre de l'executiva de VerdsEquo, Juan Ponce. 

Baldoví, a Puig: “decisions unilaterals, ni una”

Baldoví ha assegurat que posa "la mà en el foc" per Oltra i ha avisat a Puig que "decisions unilaterals, ni una". El diputat valencianista dona resposta així a les declaracions del cap del Consell, que ha reconegut aquest divendres que és "un temps de reflexionar i de prendre decisions", tot i que l'endemà ha matisat que "cal actuar des de la serenitat".

Així, s'ha reafirmat en les declaracions d'aquest divendres de Micó, que va alertar en Les notícies del matí que si el cap del Consell destitueix la vicepresidenta, això "suposaria un trencament" de la coalició que sustenta l'actual executiu.

En aquesta línia, Baldoví ha emfasitzat que el govern del Botànic no està "en risc". A més, ha assenyalat que les 54 querelles presentades contra càrrecs de la coalició "s'han substanciat en res" i que Oltra "està patint una persecució".

Per part seua, Ribó ha expressat "tot el seu suport" a la vicepresidenta del Consell: "Has estat imprescindible, ho saben molts, ho tenen molt clar (...) i continuaràs sent imprescindible".

Iniciativa considera que Oltra ha donat "sobrades explicacions"

El consell executiu d'Iniciativa del Poble Valencià, partit dins de la coalició Compromís i de què Oltra és la cara més visible, s’ha reunit de manera extraordinària aquest dissabte i ha mostrat el "suport raonat" a la vicepresidenta i la família.

Segons informa la formació ecosocialista en un comunicat, la denúncia darrere de la imputació judicial "és fruit d'una campanya de l'extrema dreta subvencionada per les grans multinacionals amb una clara intencionalitat política".

Iniciativa considera que Oltra ha donat “sobrades explicacions de manera reiterada” tant en l'àmbit parlamentari com als mitjans de comunicació sobre els fets que ara li imputen. El partit també ha remarcat que la vicepresidenta ha mostrat “sempre” la seua disposició d'absoluta col·laboració amb l'administració de justícia.

També et pot interessar

stats