Els partits es bolquen en les comarques del sud el primer cap de setmana de campanya

Les enquestes preveuen un resultat molt ajustat en la circumscripció d’Alacant

Candidats a la presidència de la Generalitat en les eleccions del 28 de maig
Candidats a la presidència de la Generalitat en les eleccions del 28 de maig / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
12 de maig 2023 - 19:01 Actualitzat: 13 de maig 2023 - 07:01

Les comarques del sud, on les enquestes preveuen un resultat molt ajustat entre el bloc d’esquerres i el de dretes, seran clau aquestes eleccions autonòmiques. Per això els partits han decidit concentrar el gruix dels seus actes durant el primer cap de campanya en els punts més meridionals del país. 

En aquesta línia, el president de la Generalitat i candidat del PSPV a la reelecció, Ximo Puig, visitarà Dénia (Marina Alta). Emmarcat en la gira “En totes les places”, el presidenciable socialista estarà acompanyat dels candidats i candidates a l’alcaldia de Dénia, Xàbia, Beniarbeig, Benissa i la Xara. 

A l’endemà Puig farà el mateix a Elda (Vinalopó Mitjà), on comptarà amb la consellera d’Innovació, Josefina Bueno, els i les caps de llista de Novelda, el Fondó de les Neus, Elda i Villena (Alt Vinalopó).   

La capital del Vinalopó Mitjà rebrà la visita del candidat del Partit Popular aquest dissabte, en una jornada electoral maratoniana en què també participarà en actes a la ciutat d’Alacant, Petrer, Asp i Albatera (Baix Segura). A Benidorm (Marina Baixa) té una cita amb l’alcaldable popular, Toni Pérez, aquest diumenge. 

La nota discordant la posa la candidata a la presidència de la Generalitat de Ciutadans, Mamen Peris, que té programada tota l’agenda a la resta del territori. Així, dissabte assistirà a la processó amb motiu del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu dels Desemparats i sumarà forces amb la portaveu estatal Patricia Guasp i l’alcaldable Fernando Giner a València. Després participarà en els actes de presentació de candidatures a Benetússer (Horta Sud) i Orpesa (Plana Alta). 

Diumenge Peris farà una ruta molt pareguda, amb la Missa d’Infants a primera hora a València i presentacions de candidatures a Museros (Horta Nord) i Benicarló (Baix Maestrat). 

Compromís, d’altra banda, celebrarà l'acte central a la ciutat d’Alacant aquest dissabte amb el candidat a la presidència, Joan Baldoví i vicepresidenta i cap de llista per la província, Aitana Mas. Després, el presidenciable valencianista es desplaçarà a Ontinyent (Vall d'Albaida) per a presentar la candidatura local. 

L’endemà, Baldoví participarà en l’acte “Ciutats pel clima” amb els candidats i candidates a l’alcaldia de València, i tres municipis de l’Horta Sud: Xirivella, Quart de Poblet i Manises. 

Pel que fa a Vox, l’agenda del presidenciable ultradretà, Carlos Flores, es concentrarà en les comarques del nord. Dissabte hi estarà a Benicàssim (Plana Alta) i Moncofa (Plana Baixa). Diumenge, després de la Missa d’Infants a València, anirà a Orpesa (Plana Alta). 

La confluència Unides Podem - Esquerra Unida començarà la campanya a Elx (Baix Vinalopó) amb la presentació de la candidatura encapçalada per Moisés García. En l’acte participaran el vicepresident segon i candidat a la presidència Héctor Illueca, la candidata Rosa Pérez Garijo i el cap de llista de la província d’Alacant, Alejandro Aguilar. 

També et pot interessar

stats