La circumscripció d’Alacant, plaça estratègica en la carrera electoral autonòmica

En les comarques del sud les enquestes estan més ajustades que en la resta del país 

En aquesta circumscripció s’escullen 35 dels 99 diputats i diputades de les Corts

El resultat electoral en la circumscripció d'Alacant serà determinant per a presidir la Generalitat. És en les comarques del sud on les enquestes estan més ajustades i és, precisament ací, des d'on el Partit Popular ha exercit l'oposició al govern del Botànic en els últims anys. Les formacions polítiques en són conscients i intensifiquen els actes i les aparicions.

Aquesta circumscripció, on s’escullen 35 dels 99 diputats i diputades de les Corts, és el gran bastió dels populars. El 2019 recuperaren l'Ajuntament d’Alacant i han mantingut la Diputació provincial. Des d'allí, Carlos Mazón ha exercit l'oposició a les polítiques del govern tripartit. 

Des del palau d’Altamira d’Elx (Baix Vinalopó), el líder popular ha remarcat aquest diumenge que “ací es defén l’aigua sense maquillatge, el nostre model turístic sense taxes ni impostos, les inversions per a la província, per damunt de qualsevol altra cosa”. 

Ara, en la foto de família de la candidatura alacantina, el PP compta a més amb alguns exmembres de Ciutadans, partit del qual espera obtindre un traspàs de vots important. 

La candidata de la formació taronja, Mamen Peris, confia en “reil·lusionar” els votants que van donar-los suport en els comicis anteriors. Segons ha explicat, tenen enquestes internes que apunten a un escenari amb més del 5% de sufragis que suposa la barrera electoral. A més, han identificat una “bossa d’indecisos” en ciutats grans com Elx (Baix Vinalopó). 

Les comarques més meridionals també són determinants per a Compromís, que presenta a la vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, com a cap de llista. A Sant Joan d’Alacant, el candidat valencianista Joan Baldoví ha assegurat que s’esperen “resultats apretats”, però que es “deixarà la pell” per a repetir un nou Botànic. 

La confluència d’Unides Podem - Esquerra Unida, pendent de superar la barrera del 5%, també ha posat el sud en el punt de mira. Héctor Illueca, el candidat a la Presidència, ha emfasitzat des de la Universitat d’Alacant que “Alacant és una clau per al conjunt de la Comunitat Valenciana”. 

També et pot interessar

stats