À Punt retransmet els actes del centenari de la Coronació de la Mare de Déu dels Desemparats

Diumenge a partir de les 8 hores en directe la Missa d’Infants a peu del tapís de la basílica de València i a continuació, el Trasllat des de la plaça fins a l’entrada a la seu.

Vigília Diocesana en la Plaça de Bous, el passat 29 d'abril
Vigília Diocesana en la Plaça de Bous, el passat 29 d'abril / Departament de Comunicació
11 de maig 2023 - 09:17

El pròxim diumenge 14 de maig À Punt retransmetrà dos dels actes més esperats del programa de l’Any Jubilar Marià Centenari de la Coronació de la Mare de Déu dels Desemparats: la Missa d’Infants i el Trasllat de la Geperudeta.

La retransmissió en directe serà narrada pels periodistes Ferran Cano i Ampa Caballero a partir de les 8 del matí i inclourà un resum de l'acte commemoratiu del Centenari de la Coronació celebrat dissabte, amb la processó de la imatge de la Mare de Déu fins al pont del Reial de València. 

A continuació, a les 10 hores, À Punt Mèdia retransmetrà el Trasllat de la Mare de Déu dels Desemparats des de la plaça fins a l’entrada per la porta dels ferros de la seu de València.

El trasllat és un moment especialment significatiu en el calendari festiu dels valencians, que cada segon diumenge de maig reten homenatge a la patrona de la Comunitat Valenciana. És un acte públic i multitudinari en el qual la imatge queda escorada en diversos moments, encara que sense arribar a terra, pel fervor dels ciutadans que la volen tocar.

La Mare de Déu dels Desemparats celebra 100 anys de la seua Coronació.
La Mare de Déu dels Desemparats celebra 100 anys de la seua Coronació.

El director general d’À Punt, Alfred Costa, remarca el gran esforç que la cadena fa enguany per a recollir les manifestacions populars, culturals i festives més importants de la Comunitat Valenciana “posant en valor les nostres festes com a elements essencials de la nostra cultura i la nostra identitat i donant a conéixer la riquesa i diversitat de les tradicions més estimades per la ciutadania”.  

En aquesta línia, aquest mateix divendres, À Punt estrena un nou programa de festes i cultura popular, Fas Festa. La primera entrega oferirà en directe a partir de les 22 hores la Dansà a la Mare de Déu amb imatges espectaculars obtingudes des d’un dron que captarà tots els detalls del que passe a la plaça.

També et pot interessar

stats