El PSPV nomena l’equip negociador que busca un govern d’esquerres en la Diputació de València

Eloy Hidalgo lidera el grup, que integren quatre socialistes més, que pretén decantar a l’esquerra l'executiu de l’ens provincial

Seu de la Diputació de València, a la plaça de Manises
Seu de la Diputació de València, a la plaça de Manises, en una imatge d'arxiu / Raquel Abulaila (Diputació de València)

El secretari general del PSPV a la província de València i candidat socialista a ocupar la presidència de la Diputació, Carlos Fernández Bielsa, ha nomenat aquest dilluns un equip que tractarà de negociar un acord amb la resta de formacions d'esquerra per a conformar un govern progressista i "estable" en l’ens provincial. La de València és l'única de les tres diputacions provincials que té a l’abast l’esquerra, si finalment aconsegueix tancar un acord amb La Vall ens Uneix i Compromís, atés que en la de Castelló i Alacant, la vara de comandament queda en mans del PP, que configura la majoria en aquestes corporacions.

La designació arriba un dia abans que La Vall ens Uneix, el partit que té la clau per a decantar el color del pròxim govern de la Diputació en favor del PSPV o del PP, inicie dimarts les negociacions encaminades a decidir a qui dona suport. Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent i expresident de la corporació provincial amb el PSPV, lidera aquesta formació convertida en peça clau per a decantar la balança cap a la dreta o l’esquerra.

Com assenyalen des del PSPV, l'equip que s'encarregarà de les negociacions amb Ens Uneix i amb Compromís té com a objectiu formar un govern estable que aprofundisca en la senda de les polítiques de canvi i de progrés en la Diputació, que es van iniciar el 2015.

L'economista Eloy Hidalgo liderarà aquest equip negociador, que també integren la presidenta del PSPV a la província de València i alcaldessa de la Pobla Llarga, Neus Garrigues; el portaveu socialista actual en la Diputació, Pilar Sarrión, que "coneix perfectament l'estructura i funcionament intern de la institució"; el regidor a l'Ajuntament de Sagunt i sotssecretari general d'Organització i Coordinació Interna del PSPV provincial, Jorge Vidal, i l'exdiputat provincial de Carreteres, Pablo Seguí.

Bielsa, vicepresident actual de la Diputació, defén que la corporació provincial s'ha distingit aquests huit anys per "posar fi al clientelisme de les etapes anteriors al 2015" i per la transparència en el repartiment dels fons públics entre els ajuntaments, la qual cosa, segons ell, ha generat valoracions molt positives entre els alcaldes de "tots els colors polítics".

"Confiem que es puga conformar un govern progressista perquè és necessari donar continuïtat a eixes pràctiques d'honestedat i decència que mantinguen la Diputació com una institució útil, al servei de les persones i dels municipis de la província, especialment dels més menuts", assevera.

També et pot interessar

stats