Les diputacions d'Alacant i València, pendents de la resolució electoral d'alguns ajuntaments

Ibi passarà a mans de l'esquerra, però municipis com Xest i Xestalgar esperen encara la decisió de la Junta Electoral Central

Les Diputacions d'Alacant i València, pendents de la resolució electoral d'alguns ajuntaments / À Punt NTC

La formalització dels governs de les diputacions d'Alacant i València podria endarrerir-se per la falta d'acord d'alguns ajuntaments de les dues províncies, que encara no han tancat els acords de governabilitat. Només queden dos dies de termini per a constituir aquests governs municipals, que tenen recursos pendents de resoldre.

Precisament el d'Ibi (Alcoià) ha resolt l'equació de la governabilitat aquesta mateixa vesprada. El Partit Popular havia presentat un recurs en el qual reclamava la revisió de nou vots nuls, però la Junta Electoral Central l'ha rebutjat. Finalment, els populars d'aquest municipi han confirmat que no impugnaran el resultat electoral i accepten que, per a penes tres vots, el govern local passe a mans de l'esquerra, un fet que no passava des de fa vint anys.

Des del PSPV i des de Som Ibi-Compromís han assegurat que tenen molt avançat el pacte i que aquest mateix dissabte ja hi haurà un nou ajuntament.

Per altra banda, la constitució de la Diputació d'Alacant continua en l'aire, perquè a l'Alcalalí (Marina Alta) també estan pendents del que diga la Junta Central sobre una errada en la remissió de les actes. 

A València, la Diputació ja és segur que no es podrà constituir, perquè hi ha almenys dos ajuntaments, Xest (Foia de Bunyol) i Xestalgar (els Serrans) que tenen recursos pendents de resoldre. En aquest últim cas, el color del futur govern depén de només un vot.

També et pot interessar

stats