Ens Uneix reté l'escó que li dona la clau per a decidir el govern de la Diputació de València

Jorge Rodríguez no té clar a qui donarà suport perquè el PSPV el va fer fora del partit i el PP li demanava huit anys de presó

Jorge Rodríguez
Jorge Rodríguez en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Vall ens Uneix, el partit de l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha aconseguit retindre l'escó en la Diputació de València que no estava clar en l'escrutini de les eleccions del 28M, la qual cosa li dona la clau per a formar govern en la corporació provincial davant de l'empat entre els dos blocs: PSPV-Compromís i PP-Vox. Una vegada finalitzat el recompte, Ens Uneix queda amb un total d’11.117 vots enfront dels 11.100 del PP i, per tant, el partit municipalista obté l'escó només per 17 paperetes.

Per a mantindre el govern de la institució provincial, el PSPV requerirà el suport del partit de Rodríguez, ja que l’escó d’Ens Uneix pot decantar el govern de la Diputació cap a un costat o un altre perquè el PSPV i Compromís estan empatats a 15 amb la unió del PP i Vox. 

No obstant això, Rodríguez ha advertit aquest dijous que no tenien clar a qui donaran el seu suport. L'expresident de la Diputació amb el PSPV ha assegurat que no pensa donar cap "xec en blanc" per a la formació del govern perquè tenen "un problema de desconfiança" amb totes dues parts (socialistes i populars) i estan en una fase de "reconciliació".

"Uns no ens van voler i no ens van tractar bé i altres ens demanaven huit anys de presó, és complicat", ha manifestat en al·lusió al cas Alqueria, del qual ha quedat absolt perquè l'Audiència de València no va veure delicte en la seua actuació en relació amb les contractacions d'alts directius en l'empresa pública Divalterra entre 2015 i 2018 per a afavorir persones afins a PSPV i Compromís. Arran d'aquesta investigació, Rodríguez va ser arrestat i expulsat del PSOE, mentre el PP va exercir l'acusació popular en el juí.

A Alacant es manté la distribució dels escons

L'escrutini definitiu dut a terme aquest divendres en la Junta Electoral Provincial d'Alacant de les eleccions autonòmiques en aquesta circumscripció no ha variat la distribució d'escons obtinguda la nit del 28M, per la qual cosa es mantenen els 15 escons del PP, els 11 del PSOE, els 5 de Vox i els 4 de Compromís.

També et pot interessar

stats