El PP tanca aquest dimarts la roda de contactes per a investir Mazón amb Vox

La trobada arriba després que el PP nacional assegure que pactar amb un condemnat per violència masclista (Flores) és una "línia roja"

La delegació del PP per a negociar la investidura de Mazón, en el centre
La delegació del PP per a negociar la investidura de Mazón / Twitter: @ppcv

Última reunió de la ronda de contactes del Partit Popular de la Comunitat Valenciana amb les formacions amb representació a les Corts per a investir Carlos Mazón. Aquest dimarts a les 10:00 hores la delegació del PPCV es reuneix al parlament valencià amb els representants de Vox, després que el PSPV i Compromís han manifestat la negativa a facilitar la presidència al candidat popular. 

Està previst que a la trobada acudisca el líder de Vox a la Comunitat Valenciana, Carlos Flores, després que Mazón en roda de premsa li va agrair l'assistència, de la mateixa manera que Joan Baldoví (Compromís) i contràriament a Ximo Puig (PSPV). Pel que fa a la delegació, es manté Mazón, que estarà acompanyat del director de campanya, Miguel Barrachina Ros, i del subsecretari d'organització del PPCV, Juan Francisco Pérez Llorca.

Ara per ara, cap dirigent del partit d’ultradreta s’ha pronunciat sobre quina serà la seua posició en la votació. Únicament han assegurat a través de les xarxes socials que aposten per un “model Castella i Lleó”, que els garantiria la vicepresidència de la Generalitat. Mazón, però, assegura que aspira a governar en solitari amb un Consell “estable i per a tots sense excepció”. Així i tot, el suport de Vox és necessari perquè siga investit president, tant en primera com en segona votació.  

La reunió arriba a l'endemà que el portaveu del comité de campanya del PP i subsecretari de Cultura i Societat Oberta, Borja Sémper, ha admés que la condemna per maltractament del candidat de Vox, Carlos Flores, contra la seua exdona el 2002 és una "línia roja". Sémper ha assegurat que "òbviament algú que és un maltractador" o ha sigut "condemnat per maltractament" no és "una persona que s'haguera de dedicar a la política".

Dilluns passat la delegació popular es va reunir amb Compromís, que va confirmar que hi votarà en contra perquè –diuen– el PP i Vox són les dues cares de la mateixa moneda i acabaran governant junts. De fet, la coalició valencianista ha demanat fer un “cordó sanitari” als d’extrema dreta perquè no accedisquen al govern valencià, una petició que ha ignorat el PPCV. 

També el PSPV, amb qui van conversar dijous passat, ha manifestat el “no rotund” i ha assenyalat que “ningú entendria” que els socialistes s'abstingueren en la investidura. En el mateix sentit que Compromís, consideren que el PPCV acabarà formant govern amb Vox, davant de les “moltes similituds” que veuen entre els respectius programes electorals. 

També et pot interessar

stats