Sémper (PP) sobre Flores (Vox): "Qualsevol condemnat per violència masclista és una línia roja"

Compromís ha demanat un cordó sanitari perquè Vox no entre a formar part del govern valencià, però el PPCV ha contestat que no veten a ningú

Borja Sémper aquest dilluns / À Punt NTC

El portaveu del comité de campanya del PP i subsecretari de Cultura i Societat Oberta, Borja Sémper, ha admés aquest dilluns que la condemna per maltractament del candidat de Vox a la Comunitat Valenciana, Carlos Flores, és una "línia roja" per al Partit Popular. Al seu entendre, no hauria de dedicar-se a "l'exercici actiu de la política".

En una roda de premsa a la seu del PP, Sémper ha indicat que qualsevol persona que haja tingut algun episodi relacionat amb la violència de gènere o haja sigut condemnat per violència, "en aquest cas violència masclista", és per al PP "una línia roja", en al·lusió a la condemna de Flores per violència familiar contra la seua exdona el 2002.

Qualsevol condemnat per violència masclista per a nosaltres és una línia roja. Em reitere, un maltractador, que ha sigut condemnat per maltractament, no és un persona que s'hauria de dedicar a la politica.

En aquest sentit, Sémper ha assegurat que "òbviament algú que és un maltractador" o ha sigut "condemnat per maltractament" no és "una persona que s'haguera de dedicar a la política". Segons ha insistit, no hauria de dedicar-se a l'"exercici actiu" de la política.

El PPCV li contesta a Compromís que no vetaran Vox

D'altra banda, la investidura de Carlos Mazón com a president de la Generalitat continua en punt mort, després de la reunió de tràmit que han mantingut les delegacions negociadores del PP i de Compromís a les Corts.

Cap del dos s'ha mogut de la posició inicial. El PP li demana el vot favorable i la coalició valencianista contesta amb un no rotund. Baldoví justifica la decisió perquè diu que PP i Vox són les dues cares de la mateixa moneda.

Els populars els han proposat 30 punts d'acord per a convéncer-los, però anuncien que derogaran la taxa turística i el requisit lingüístic, dos puntals de la política de Compromís.

A més, Compromís ha demanat un cordó sanitari perquè Vox no entre a formar part del govern valencià, però el PP no agafa eixe guant. "No fem cordons sanitaris, no vetem a ningú", ha destacat Juanfran Pérez, coordinador general del PPCV.

És la segona de les tres reunions convocades pel PP. Amb el Partit Socialista tampoc va arribar enlloc i ha servit per a escenificar que les relacions postbotàniques entre PSPV i Compromís no travessen el millor moment. La coalició vol tindre representació en la Mesa de les Corts i els socialistes, a hores d'ara, no ho contemplen.

Dimarts serà el torn de Vox, que manté silenci des del dia de les eleccions. El seu vot favorable permetria la investidura de Carlos Mazón.

També et pot interessar

stats