Mazón assegura que aspira a governar en solitari amb un Consell "estable"

El líder del PPCV ha explicat que encara no han començat les converses amb la resta de partits representats en les Corts, que serà "de major a menor", perquè encara "no ha acabat el recompte dels vots"

Carlos Mazón aquest dijous a Benidorm
Carlos Mazón aquest dijous a Benidorm / À Punt NTC

El líder del PPCV i previsible futur president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha explicat aquest dijous que manté l'aspiració de governar "en solitari" al capdavant d'un Consell que oferisca "certesa i estabilitat". Ho ha dit abans d'inaugurar la X Jornada de Turisme de Benidorm organitzada per l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE).

Mazón ha indicat que encara no han començat les converses amb la resta de partits polítics representats en les Corts, que serà "de major a menor", perquè, fins i tot, encara "no ha acabat el recompte" dels vots del 28M.

En tot cas, ha manifestat que "l'aspiració és governar en solitari", com ha repetit durant la recent campanya electoral, una cosa que "no canviarà ara". Un govern més estable possible, que "ajude els ciutadans, que baixe impostos i que es pose en marxa de manera clara".

"Busquem l'estabilitat i no tindre un govern que sorprenga cada dia amb contradiccions permanents. No dir una cosa i fer la contrària, i donar certesa i estabilitat serà la prioritat amb un programa de govern clar" que ha recaptat el suport en les urnes i que, ha dit, "està format per 2.000 punts que són irrenunciables".

Sobre la ronda de contactes amb els socialistes entorn de l'obertura de la cambra autonòmica i la possibilitat que el president Ximo Puig no forme part d'aquestes trobades, Mazón ha comentat que desconeix si això "serà veritat".

No obstant això, ha afegit que espera "que no siga cert perquè la constitució de les Corts, obrir un nou període, els interessos de la Comunitat Valenciana, formar un nou govern i el diàleg són prioritaris sempre, però sobretot ara".

"Em sorprendria i em decebria molt que el primer que fera Puig és no vindre a una reunió important d'aquestes característiques", ha agregat.

Preguntat per l'avançament electoral anunciat per Pedro Sánchez, en la mateixa línia que en els últims dies ha opinat que li sembla "més una estratègia electoral personalista del sanchisme que una decisió pensant en els espanyols".

"Ho done per bo", ha continuat en tot cas, amb l'argument que com "abans li puguem explicar a Sánchez el que opinem d'ell a la Comunitat Valenciana, tot s'aclarirà molt millor".

Mazón es reafirma contra la taxa turística

D'altra banda, el previsible futur president de la Generalitat s'ha reafirmat en la seua intenció de derogar la taxa turística i ha assegurat que treballarà per a preservar l'actual model turístic valencià, "i no un altre".

Mazón ha afirmat que el turisme forma part del "triangle formidable" que, "sense menysprear uns altres sectors", sosté l'economia de la Comunitat Valenciana juntament amb l'agricultura i la indústria.

"Cal llevar pals a la roda i cal protegir l'agricultura amb estructures agràries, als sectors estratègics de la indústria amb aquesta càrrega fiscal que evita ocupacions, i al turisme amb promoció nacional i internacional i llevant un impost que no té sentit", en referència a la taxa.

També et pot interessar

stats