Mazón evita aclarir si pactarà amb Vox: “Açò no és amb qui ni amb quines cadires, és per a què"

El candidat del PPCV s’ha mostrat satisfet per l’avançament de les eleccions generals “per a començar una millor etapa amb Núñez Feijóo”

Roda de premsa del candidat del PPCV, Carlos Mazón
Roda de premsa del candidat del PPCV, Carlos Mazón / À Punt NTC
À Punt NTC
Anna Verge @apuntnoticies
29 de maig 2023 - 20:01 Actualitzat: 29 de maig 2023 - 21:18

El candidat del PPCV a presidir la Generalitat, Carlos Mazón, ha fet aquest dilluns una valoració de les eleccions municipals i autonòmiques un dia després de la victòria a la Comunitat Valenciana, on els populars han aconseguit 40 escons, més del doble que en els comicis del 2019. Davant la reiterada pregunta sobre si formarà govern amb Vox, Mazón ha evitat pronunciar-se dient que es tracta d’una hipòtesi i s’ha limitat a contestar que a partir del 5 de juny començarà els contactes per a escoltar tots els grups polítics amb representació a les Corts de major a menor: PSPV, Compromís i Vox.

“Açò no és amb qui ni amb quines cadires, és per a què. Açò va de governar, d’ajudar la gent. Sé que per alguns és interessant fer quinieles de possibles cadires o persones, però del que realment es tracta és de defendre la Comunitat Valenciana”, ha sentenciat. 

El PP ha emés un comunicat en acabar la junta directiva autonòmica, en el qual ha informat que Juan Francisco Pérez Llorca, juntament amb els tres presidents provincials del PPCV, serà l'encarregat de les negociacions amb els diversos partits polítics. Per la seua banda, Miguel Barrachina serà l'interlocutor amb els grups parlamentaris i també el coordinador de la campanya electoral de les eleccions nacionals del pròxim 23 de juliol.

En la roda de premsa prèvia a la Junta Directiva Autonòmica del PPCV per a establir el full de ruta del partit en les pròximes setmanes, Mazón ha valorat també la convocatòria extraordinària de les eleccions generals al 23 de juliol anunciada aquest dilluns al migdia pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez. El líder popular ha dit que “com més prompte siguen els comicis, abans podran els valencians explicar a Sánchez el seu maltractament i menyspreu a la Comunitat Valenciana” i podrà començar “una millor etapa”, ha dit, amb un govern presidit per Alberto Núñez Feijóo. 

En aquest sentit, el també president de la Diputació d’Alacant en funcions ha insistit a analitzar els resultats del 28M en clau espanyola i ha apuntat que la victòria del PP és una resposta al “maltractament sistemàtic i permanent” al qual Sánchez “sotmet al territori valencià”. “En les pròximes eleccions, des de Castelló podran explicar-li quin és el tracte que ha donat a la ceràmica; des de València, el bloqueig a l’ampliació del port, i d’Alacant, el colp al transvasament Tajo-Segura”, ha declarat. 

També et pot interessar

stats