Sánchez avança les eleccions generals al 23 de juliol després de la desfeta del 28M

"El sentit del vot trasllada un missatge i assumeix en primera persona els resultats i crec necessari donar una resposta i sotmetre el nostre mandat democràtic a la voluntat popular"

Compareixença de Pedro Sánchez aquest dilluns a Madrid

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns que dissol les Corts Generals i convoca les eleccions generals per al 23 de juliol. Ha sigut en una compareixença extraordinària amb motiu de la derrota del PSOE en els comicis autonòmics i municipals d'aquest 28 de maig. Sánchez ha explicat que considera que "el millor és que els espanyols prenguen la paraula" i decidisquen.

En una declaració institucional sense preguntes a la Moncloa, Sánchez ha comparegut d'urgència després de la desfeta electoral del PSOE en les eleccions del 28M i ha anunciat que avança les eleccions generals. "La convocatòria formal de les eleccions apareixerà publicada demà (dimarts) en el BOE i els comicis se celebraran el diumenge 23 de juliol", ha assenyalat.

"He pres aquesta decisió en vista dels resultats de les eleccions celebrades ahir. Les primeres conseqüències d'aquests resultats és que magnífics presidents i presidentes autonòmics, alcaldes i alcaldesses socialistes es veuran desplaçats amb una gestió impecable i això a pesar que molts han vist incrementat el seu suport en el dia d'ahir", ha dit.

A continuació, el president ha afegit que la segona conseqüència és que "nombroses institucions passaran a ser administrades per noves majories conformades pel PP i per Vox".

Així, i encara que les votacions de diumenge tenien un abast municipal i autonòmic, ha dit que "el sentit del vot trasllada un missatge que va més enllà, i per això com a president del govern i com a secretari general socialista assumisc en primera persona els resultats i crec necessari donar una resposta i sotmetre el nostre mandat democràtic a la voluntat popular".

El president ha afegit que Espanya està a punt de superar una etapa de crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19 i també de la guerra d'Ucraïna, encara una època de creixement i la presidència del torn de la Unió Europea. "Aquestes raons exigeixen una clarificació de la voluntat dels espanyols i sobre les polítiques que ha d'aplicar el govern de la nació i sobre les forces polítiques que han de liderar aquesta fase", ha conclòs.

També et pot interessar

stats