El Consell de Ministres dona llum verda a la convocatòria de les eleccions generals per al 23 de juliol

Dimarts ja es podrà sol·licitar el vot per correu, una vegada es publique la resolució en el BOE

Els ministres Teresa Ribera, Isabel Rodríguez i Luis Planas, després del Consell de Ministres
Imatge d'arxiu dels ministres Teresa Ribera, Isabel Rodríguez i Luis Planas, després del Consell de Ministres / J.P. Gandul

El Consell de Ministres ha aprovat en la seua reunió d'aquest dilluns de vesprada el decret de dissolució de les Corts i de convocatòria de les eleccions generals del pròxim 23 de juliol. Segons han informat fonts de La Moncloa, la reunió ha estat presidida pel cap de l'executiu, Pedro Sánchez, qui aquest matí ha anunciat la convocatòria d'eleccions després dels mals resultats per al PSOE dels comicis autonòmics i municipals celebrats diumenge, que ell mateix ha assumit en primera persona.

"He pres aquesta decisió en vista dels resultats de les eleccions celebrades ahir. Les primeres conseqüències d'aquests resultats és que magnífics presidents i presidentes autonòmics, alcaldes i alcaldesses socialistes es veuran desplaçats amb una gestió impecable i això a pesar que molts han vist incrementat el seu suport en el dia d'ahir", ha dit.

Prèviament, Sánchez havia mantingut un despatx amb el rei Felip VI per a comunicar-li la seua decisió. Demà no se celebrarà l'habitual Consell de Ministres dels dimarts, segons han indicat a més les mateixes fonts.

El Partit Popular ha sigut el partit més votat en les eleccions autonòmiques del 28M, uns comicis en els quals els populars han guanyat en set comunitats autònomes i el PSOE ha aconseguit ser la força amb més suports només en quatre. Els populars han guanyat amb majoria absoluta a la Comunitat de Madrid i La Rioja i també han assolit la majoria a la Comunitat Valenciana, les Balears, Aragó, Múrcia i Cantàbria. El PSOE, per part seua, només ha obtingut una majoria absoluta a Castella-la Manxa, i a Astúries, les Canàries i Extremadura ha sigut la força més votada, però haurà d'aconseguir aliances per a mantindre's en el poder.

El vot per correu es podrà demanar a partir d'aquest dimarts

El vot per correu per a les pròximes eleccions generals del 23 de juliol es podrà sol·licitar des d’aquest dimarts, una vegada publicada la convocatòria en el BOE, tal com ha avançat Sánchez, i fins al 13 de juliol en qualsevol oficina del Servei de Correus, segons estableix la llei.

A menys d'una setmana de la celebració de les eleccions municipals i autonòmiques, la ciutadania ja podrà demanar el vot per a les primeres eleccions generals que se celebren en plenes vacances d'estiu.

En els comicis que s’acaben de celebrar, un total de 78.983 valencians i valencianes van optar per aquesta modalitat de vot, només el 2,08% del cens electoral. 

També et pot interessar

stats