El PP retalla distància amb el PSOE segons el CIS

Els socialistes continuen al capdavant de la intenció de vot amb un 28,5% i els populars creixen fins al 22,1%

Pedro Sánchez i Pablo Casado en l'entrega del Premi Europeu Carles V
Pedro Sánchez i Pablo Casado en l'entrega del Premi Europeu Carles V / Efe

El baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent al mes d'octubre torna a situar el PSOE al capdavant, amb una estimació de vot del 28,5%, però el PP acurta distàncies i s'anota un 22,1%.

El treball de camp d'aquesta enquesta es va realitzar coincidint amb la celebració de la convenció nacional del PP, l'anunci de l'acord en el si del govern de coalició sobre els pressupostos i la futura llei d'habitatge que regularà el preu dels lloguers, i la breu detenció de l'expresident català Carles Puigdemont a Itàlia.

En concret, l'estudi, publicat aquest divendres, calcula per al PSOE un suport del 28,5%, un punt menys que al setembre, mentre que el PP sumaria un suport del 22,1% i puja 1,6 punts percentuals respecte al baròmetre anterior.

Segons el baròmetre, elaborat entre l'1 i el 13 d'octubre, Vox perd un poc de força, i passa del 13,8 per cent al 13,2, just el contrari que Unides Podem, que creix cinc dècimes fins a l’11,8 per cent.

Ciutadans també cau mig punt i es queda amb un 6 per cent d'estimació de vot i Més País-Compromís baixen un 0,3 respecte a l'últim baròmetre, de manera que tenen una estimació de vot del 3%.

També et pot interessar

stats