El govern espanyol dona a conéixer els pressupostos per al 2022

Els comptes públics als quals donarà llum verda un Consell de Ministres extraordinari incorporen 25.000 milions corresponents a la segona anualitat dels fons europeus

Bolaños, aquest dimecres, en roda de premsa
Bolaños, aquest dimecres, en roda de premsa / R. Rubio. POOL (Europa Press )

El Consell de Ministres extraordinari d'aquest dijous aprovarà els pressupostos generals de l'Estat del 2022. Dos dies després que el PSOE i Podem arribaren a un acord sobre els comptes públics i per a impulsar la llei d'habitatge, el govern de coalició aprova els pressupostos, que la setmana vinent aniran al Congrés.

La previsió de l'executiu és acabar la tramitació del text abans de la fi d'any perquè estiga en vigor l'1 de gener del 2022, segons ha detallat la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero.

Per la seua banda, el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha avançat que els comptes públics per a l'any vinent incorporen 25.000 milions corresponents a la segona anualitat dels fons europeus, que serviran per a "enfortir l'economia i fer-la més sòlida i sostenible". Bolaño ha confirmat que el govern inclourà la fixació d'un tipus mínim del 15% de l'impost de societats, adaptant-se al consens internacional i les recomanacions de l'OCDE i la Comissió Europea.

El PSOE i Unides Podem van començar a l'estiu a negociar el detall dels nous pressupostos. "El president del govern es va comprometre que hi hauria una llei de pressupostos els primers dies d'octubre, com a màxim, i complirem el compromís", ha defensat el ministre.

D'altra banda, dimecres el Senat ha demanat al govern central que reflectisca en els pròxims pressupostos generals de l'Estat una partida contra el repte demogràfic a La Palma, La Gomera i El Hierro.

També et pot interessar

stats