El CIS dona un avantatge de 9 punts al PSOE sobre el PP

Segons l'últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques, el Partit Popular cau fins a obtindre una estimació de vot del 20,5%

El president del Govern, Pedro Sánchez, intervé en la sessió de control al Govern en el Congrés dels Diputats
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, intervé en la sessió de control al govern al Congrés dels Diputats / EuropaPress

El baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent al mes de setembre torna a situar el PSOE al capdavant i amplia fins als nou punts el seu avantatge sobre el PP, que cau fins a obtindre una estimació de vot del 20,5%.

L'enquesta, realitzada en plena escalada del preu de la llum, calcula per al PSOE un suport del 29,6%, un punt més que al juliol, mentre que el PP cauria tres punts en comparació amb el baròmetre anterior.

Entre les altres forces polítiques, Vox manté la seua tercera posició i puja fins al 13,8 per cent (dues dècimes més), mentre que Unides Podem se situa en l'11,3% de vot estimat amb set dècimes més, i també creix Ciutadans, en guanyar un punt i conservar el cinqué lloc amb el 6,5%. Més País-Compromís baixa 4 dècimes i passa del 3,7% al juliol a un 3,3% d'estimació de vot.

Yolanda Díaz, la millor valorada

Quant als líders més valorats, Yolanda Díaz repeteix com la primera de la llista amb un 4,6 de valoració. El president del govern, Pedro Sánchez, apareix en segona posició amb un 4,5, una dècima menys que la vicepresidenta tercera del Govern. Íñigo Errejón és el tercer líder amb millor valoració dels votants amb 4,2 punts. Inés Arrimadas, la presidenta de Ciutadans, és la quarta més valorada amb un 3,6. Per davall d'ella, Pablo Casado, president del PP amb 3,4 i Santiago Abascal, el líder de Vox, amb un 2,7. Cap dels líders arriba a un 5.

També et pot interessar

stats