La llei d'habitatge regularà el preu del lloger de vora 150.000 pisos a Espanya

La ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana remarca que la regulació està pensada sols per als grans propietaris amb més de 10 habitatges i que no afecta els menuts

Vivendes en un carrer de València
Pisos en un carrer de València

Al voltant de 150.000 pisos podrien veure regulat el preu del lloguer amb la nova llei d'habitatge en ser els que estan en mans de grans propietaris constituïts com a persones jurídiques, segons ha mencionat aquest dimecres la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez. La regulació del preu del lloguer està dins l'acord a què dimarts el PSOE i Unides Podem sobre la llei de l'habitatge.

"Aquesta podria ser una xifra, però cal deixar que vaja operant el mecanisme i fer una anàlisi de com va evolucionant el mercat", ha subratllat la ministra en declaracions en Onda Cero. La ministra ha explicat que la limitació de preus del lloguer, sempre que l'activen les comunitats autònomes, està pensant per a grans propietaris (més de 10 habitatges) constituïts com a persones jurídiques. Per als xicotets propietaris la llei no els obligarà a limitar els preus, però tindran importants incentius que ajudaran a contindre'ls, segons ha afegit.

"No canviarem les coses d'un dia per a un altre, això és clar, però establim les bases perquè la situació de l'habitatge canvie i no siga impossible accedir-hi, sobretot per part dels més vulnerables", ha subratllat.

200 milions d'euros a l'any per al bo jove i fins 50.000 beneficiaris

D'altra banda, Sánchez ha avançat que el bo jove per al lloguer d'habitatge que s'inclourà en la norma costarà 200 milions d'euros anuals i beneficiarà aproximadament entre 40.000 i 50.000 joves.

Aquesta iniciativa durarà dos anys i està pensada per ajudar els joves a emancipar-se. "Per als joves, que fins ara han tingut impossible poder desenvolupar el seu projecte vital, amb les mesures que s'estan activant els canviarem molt l'expectativa d'accedir a un habitatge", ha destacat la ministra.

També et pot interessar

stats