L’acord per a la llei de l'habitatge preveu limitar el preu del lloguer dels pisos de grans propietaris

El pacte entre el PSOE i Unides Podem permet als ajuntaments apujar fins a un 150% l'IBI dels habitatges buits

Un home mira pisos de lloguer en una immobiliària en una imatge d'arxiu
Un home mira l'aparador d'una immobiliària en una imatge d'arxiu / Efe

L'acord entre PSOE i Unides Podem sobre la llei de l'habitatge estableix la regulació del preu del lloguer per a abaixar els lloguers als habitatges dels propietaris que tinguen més de 10 immobles, sobre la base d'índexs de referència per a tots els contractes de vivendes situades en zones de mercat tensionat.

Així mateix, estableix que els xicotets propietaris tindran una fórmula de "congelació de preus i incentius fiscals" per a reduir el preu de l'arrendament.

Segons han detallat fonts d'Unides Podem, les dues formacions han superat el principal escull amb què es va topar aquest dilluns la negociació amb aquestes obligacions per a grans propietaris, que quedaran definits com aquells que disposen de 10 o més habitatges. D'aquesta manera, han afegit que els retiraran els "privilegis fiscals".

Mentrestant, s'estableix un recàrrec de fins al 150% en l'IBI per als habitatges buits, que podran aplicar els ajuntaments i la futura normativa també aposta pel parc públic de lloguer, amb una reserva del 30% de totes les promocions per a habitatge protegit, del qual el 15% haurà de reservar-se per a lloguer social. 

També et pot interessar

stats