Pedro Sánchez es reuneix amb Pere Aragonès per primera vegada des de la investidura

Sobre la taula estan la llei d'amnistia, el traspàs de Rodalies i el finançament de Catalunya

Pedro Sánchez i Pere Aragonès, en una reunió a Moncloa el 15 de juliol de 2022
Pedro Sánchez i Pere Aragonès, en una reunió a la Moncloa el 15 de juliol del 2022 / Alberto Ortega / Europa Press

El president del govern, Pedro Sánchez, es reuneix aquest dijous al migdia amb el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, al Palau de la Generalitat. Es tracta de la primera trobada entre tots dos després de la investidura de Sánchez. 

La reunió és a porta tancada en la sala de diputats, on tractaran diversos punts del pacte signat entre tots dos partits, com la llei d'amnistia que beneficiarà als implicats en el procés, el traspàs de Rodalies i el finançament de Catalunya. Per tant, i encara que l'orde del dia no ha transcendit, és previsible que aborden temes recollits en l'acord, com la condonació del deute amb l'Estat per valor d'uns 15.000 milions d'euros.

Des de la Moncloa han assegurat que els temes que estan sobre la taula són coneguts i han indicat que al costat de Sánchez també acudirà a Barcelona el ministre de Política Territorial, Ángel Víctor Torres.

Precisament aquesta setmana Sánchez ha confirmat que mantindrà diverses reunions amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras i amb l'expresident català i dirigent de Junts, Carles Puigdemont, que manté comptes pendents amb la justícia espanyola des de fa cinc anys.

L'última reunió formal entre Sánchez i Aragonès es va produir el 15 de juliol del 2022. Aquell dia van desbloquejar l'anomenada taula de diàleg entre governs, que es va reunir a Madrid a la fi d'aquell mes.

Des del govern central han remarcat que aquesta és “una reunió de treball amb fons polític” i no un mer formalisme. Després de la reunió de treball, Sánchez té previst atendre els mitjans de comunicació des de la Galeria Gòtica, abans del torn d’Aragonès.

També et pot interessar

stats