Sánchez confirma que es reunirà "diverses vegades" amb Puigdemont i Junqueras, però no posa data

El president del govern espanyol, que no aclareix si les reunions seran abans o després de l'aprovació de la llei d'amnistia, les emmarca en la "normalització" de les relacions institucionals amb Catalunya.

Sánchez es reunirà amb Puigdemont en un futur, segons ell mateix ha confirmat als mitjans / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
19 de desembre 2023 - 15:15 Actualitzat: 19 de desembre 2023 - 21:33

Pedro Sánchez es reunirà amb l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i amb el president d'ERC, Oriol Junqueras. El president del govern espanyol ha assegurat que tindrà diverses trobades amb els dos líders independentistes per separat, però no ha dit quan se celebraran ni on. El que sí que ha apuntat és que la reunió amb Puigdemont podria ser quan estiga aprovada la llei d'amnistia, en un pas cap a la "normalització" del diàleg amb tots dos.

Sánchez ho ha traslladat als periodistes en una conversa informal durant la cita anual per Nadal a la Moncloa, segons avancen mitjans com El País o el Periódico de Catalunya. Sánchez assegura que les trobades es convocaran públicament i hi haurà foto, però no ha aclarit si es produiran abans o després de l'aprovació de la llei d'amnistia. Segons Efe, el president del govern espanyol prefereix que siguen després.

L'anunci del cap de l'executiu espanyol té lloc dies després de corregir el secretari general de Junts, Jordi Turull, que va anticipar una reunió amb Puigdemont sense presència del verificador. La visita de Sánchez a Brussel·les va generar expectatives sobre una trobada aquell dijous, però el president del govern espanyol va tallar les especulacions, explicant que la seua agenda era pública i en ella no hi havia programada cap cita amb Puigdemont, a diferència de la que sí té tancada amb el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonés, aquest dijous 21 de desembre.

La situació processal de Puigdemont, pròfug de la justícia espanyola, mentre no s'aprove la llei d'amnista, situa necessàriament la reunió a l'estranger.

Segons ha traslladat Sánchez, malgrat ser partidari del diàleg amb els partits independentistes, manté discrepàncies amb els seus postulats i algunes iniciatives. En concret, està en contra que els jutges puguen comparéixer en les comissions d'investigació del Congrés. D'altra banda, ha manifestat que no li preocupa la possible repercussió negativa de la llei d'amnistia en el vot del PSOE, perquè creu que es comprendrà millor amb el pas del temps.

El PP l'acusa de deteriorar la qualitat democràtica

Cuca Gamarra, secretària general del PP, ha criticat la trobada i ha assegurat que "les seues mentides són cada dia més grosses" i ha afirmat que "tractar de normalitzar una reunió amb un pròfug de la justícia demostra el grau de deteriorament al qual sotmet constantment la nostra qualitat democràtica".

També et pot interessar

stats