Sánchez desmenteix Turull i nega que tinga programada una reunió amb Puigdemont

El president de l'executiu assegura que l'agenda és "pública i transparent" i que només hi ha prevista una trobada el 21 de desembre amb el president de Catalunya, Pere Aragonès

El president del govern espanyol atén els periodistes al parlament eurorpeu
El president del govern espanyol atén els periodistes al parlament eurorpeu / Olivier Matthys (Reuters)

El president del govern, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dijous que, en contra del que ha afirmat el secretari general de JxCat, Jordi Turull, no té prevista en l'agenda cap reunió amb l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemot.

"Veig la meua agenda i el que hi ha és una reunió amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, el dia 21 a conseqüència de la visita que farem al supercomputador de Barcelona", ha subratllat. "La meua agenda és pública i transparent" ha insistit Sánchez a preguntes dels periodistes, a l'arribada a la reunió del Consell Europeu.

Turull havia afirmat poc abans que Puigdemont mantindrà una reunió "com ha de ser" pròximament amb el president del govern sense la presència del mediador, per a "normalitzar la relació i negociació" entre tots dos.

Sánchez i Puigdemont van coincidir físicament dimecres a Estrasburg en el ple del Parlament Europeu, on van mantindre un cara a cara des dels escons, però cap trobada personal. L'europarlamentari de Junts va retraure a Sánchez la falta d'avanços en l'ús de les llengües cooficiaals a la cambra i va fer-li una advertència: "les oportunitats cal aprofitar-les quan ocorren, si es deixen passar de llarg per por o per incapacitat, les conseqüències mai són agradables".

Abans del desmentit de Sánchez l'anunci de Turull ha motivat la reacció immediata del PP. En declaracions a TVE Cuca Gamarra ha condemnat que el president del govern puga reunir-se amb un "pròfug de la Justícia" i qualificat la possibilitat "d'anomalia democràtica".

També et pot interessar

stats